Free birds
DVD

Free birds ([2016])/ directed by Jimmy Hayward

Twee kalkoenen reizen terug in de tijd. Ze willen voorkomen dat de kalkoen met Thanksgiving op het menu komt. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Amerikaanse animatiefilm van Jimmy Hayward (Horton hears a who!). Kalkoen Reggie is een buitenbeentje die zijn soortgenoten waarschuwt dat ze nu wel een luxe leventje leiden, maar met Thanksgiving allemaal in de pan zullen eindigen. Samen met zijn vriend Jake krijgt hij de kans per tijdmachine terug te reizen naar 1621, het jaar van de eerste Thanksgiving. Zo willen ze voorkomen dat de kalkoen of enig ander dier op het menu van Thanksgiving zal komen. Pauline Kleijer (Volkskrant 12-12-'13) geeft 2 sterren. Ze noemt de film 'degelijk ganimeerd' en vervolgt: 'Sommige Amerikaanse recensenten mopperden dat tijdens die eerste Thanksgiving helemaal geen kalkoen werd gegeten. Kwalijker dan zulke eventuele historische onjuistheden is dat de film na een goed begin ineenzakt door het matige scenario, de oninteressante personages en de niet bijster hilarische grappen. Leuk zijn wel het gevecht tussen twee kalkoenmacho's en het vermogen dat de vogels blijkbaar hebben om hun vleugels tot verrekijkers te vouwen.' Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Free birds
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Jimmy Hayward ; Owen Wilson
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (87 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Met de stemman van onder andere: Owen Wilson. - Engels gesproken, meerdere talen nagesynchroniseerd waaronder Nederlands, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Reel FX Creative Studios, 2013 - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : A-Film, 2014
PPN 402345231
Thematrefwoord Tijdreizen
Taal Engels