De groeten van Mike!
DVD

De groeten van Mike! ([2016])/ regie Maria Peters

Mike (10) is hersteld van leukemie en mag uit het ziekenhuis. Maar hij kan niet bij zijn moeder wonen. Mike wil niet in een pleeggezin, dus hij doet er alles aan om de plannen van jeugdzorg te saboteren. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Jeugdfilm van Maria Peters (Pietje Bell; Kruimeltje). Wanneer de 10-jarige Mike na zeven maanden in het ziekenhuis is hersteld van leukemie, komt zijn alleenstaande moeder hem niet ophalen. Ze is verslaafd aan alcohol, daarom wil de mevrouw van Bureau Jeugdzorg dat hij naar een pleeggezin gaat. Samen met zijn nieuwe vriendje Vincent, die een dwarslaesie heeft, doet Mike er alles aan om thuis bij zijn moeder te mogen wonen. In de hoofdrollen Maas Bronkhuyzen (Dolfje Weerwolfje), Faas Wijn (Tony 10), Bracha van Doesburgh en Carine Crutzen. De recensenten zijn gematigd positief. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 13-12-'12) vindt de film flauw, voorspelbaar en bij vlagen oubollig. Pauline Kleijer (Trouw 13-12-'13) ziet clichés, maar ook een sterke rolbezetting, een prettig tempo en een mooie dosis grapjes in 'een vlot, rechttoe rechtaan verteld verhaal'. Kidsweek (week 50, 2012) vindt alles 'net iets te overdreven', maar met genoeg grappige stukjes is het 'een prima film om in de kerstvakantie te gaan zien'. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands

Titel De groeten van Mike!
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Maria Peters ; Maas Bronkhuyzen
Type materiaal DVD
Uitgave [Utrecht] : Dutch Filmworks, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (95 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Maas Bronkhuyzen. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : Shooting Star Filmcompany, 2012 - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : A-Film, 2013 - Bevat tevens o.a.: Making of ; Verwijderde scènes ; Videoclip
PPN 402345002
Thematrefwoord Weglopen ; Ziek zijn ; Pleeggezinnen
Taal Nederlands