Spervuur
Boek

Spervuur Danny Black moet met zijn SAS-team een wereldwijde aanval zien te voorkomen... : thriller ([2016])/ Chris Ryan, vertaling [uit het Engels]: Kees van Weele

Danny Black en zijn SAS-team komen te laat om de door Boko Haram ontvoerde Britse ambasadeur en zijn assistent te bevrijden, maar ontdekken wel dat er een IS-aanslag in voorbereiding is met pestbacillen.

Aanwezigheid

Recensie

Als in Nigeria de Britse ambassadeur en zijn assistent ontvoerd worden door terroristen van Boko Haram wordt een Brits SAS-team onder leiding van Danny Black erheen gestuurd om hen te bevrijden. Ze komen echter te laat, maar in het dorpje waar ze gevangen werden gehouden doen ze een angstaanjagende ontdekking: er is geܱxperimenteerd met een pestbacil en een aanslag op een groot evenement wordt gevreesd, Danny en zijn team realiseren zich dat Boko Haram en IS samenwerken. Een terrorist, genaamd de kalief, die achter dit alles zit, jaagt mensen zoveel vrees aan dat ze nauwelijks over hem durven te praten. Danny en zijn team hebben als opdracht deze kalief gevangen te nemen. Het is een verhaal dat goed in elkaar zit en voldoende spanning heeft. De SAS-mensen worden met veel gruwelijk geweld geconfronteerd, maar deinzen er niet voor terug dit zelf ook te gebruiken bij ondervragingen. Morele bezwaren kennen ze niet. Dit zal niet bij alle lezers even acceptabel overkomen. Deel in een reeks rond Danny Black. De auteur (1961), die zelf anti-terreurmissies uitvoerde in het leger, schreef diverse boeken waarin het gaat om de wereldwijde strijd tegen terrorisme.

Specificaties

Nederlands | 9789022577547 | 377 pagina's

Titel Spervuur : Danny Black moet met zijn SAS-team een wereldwijde aanval zien te voorkomen... : thriller
Auteur Chris Ryan
Secundaire auteur Kees van Weele
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 377 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Hellfire. - Londen : Coronet, 2015
ISBN 9789022577547
PPN 401611000
Genre thriller
Taal Nederlands