Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Toscane
Boek

Toscane (2016)/ Lisa Gerard-Sharp, vertaling [uit het Engels] en redactie: Marijke Sarneel, Hans Wismeijer ; redactie en bewerking: Monique van der Burg-Klein

Aanwezigheid

Recensie

Denk aan de bakermat van de Renaissance, kastelen, villa's, schilderachtige landschappen, olijfbomen, boomgaarden, en je denkt automatisch aan Toscane. Een Nederlandstalige reisgids uit de informatieve en verzorgde serie Insight Guides over Toscane is dan ook heel welkom. De eerste hoofdstukken van deze gids behandelen de geschiedenis en karakteristieken (kunst, architectuur, natuur en kookkunst). In het hoofdstuk 'Reizen door Toscane' komen bezienswaardigheden, eilanden en plaatsjes aan bod. 'Reisinformatie' bevat behalve praktische informatie ook items over vervoer, accommodatie en de Italiaanse taal. Natuurlijk staan er ook allerlei praktische adressen en wetenswaardigheden in. Voeg daarbij de vele duidelijke kleurenfoto's, plattegronden en overzichtskaarten die door de hele gids heen te vinden zijn en we kunnen spreken van een aanwinst. Een anders-dan-andere reisgids die inzicht biedt in de cultuur van Toscane en die achtergrond en geschiedenis hoog in het vaandel heeft staan. Maar het is vooral een vlot leesbare uitgave, inclusief routekaart, die elke reiziger naar Italië bij zich moet hebben. Met register. Kleine druk. Nieuwe, volledig geactualiseerde uitgave.

Specificaties

Nederlands | 9789066554528 | 309 pagina's

Titel Toscane
Auteur Lisa Gerard-Sharp
Secundaire auteur Marijke Sarneel ; Hans Wismeijer ; Monique van der Burg-Klein
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Zeewolde : Uitgeverij Cambium B.V., 2016
Overige gegevens 309 pagina's - illustraties, kaarten - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 1992 - Met index, literatuuropgave - Vertaling van: Tuscany. - APA Publications Ltd., (c)2016. - (Insight guides). - Oorspronkelijke uitgave: Singapore : APA, 1989. - (Insight guides ; 210)
ISBN 9789066554528
PPN 395654823
Rubriekscode Italië 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Toscane; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Italië (Toscane)

Relaties/Serie

Cambium reisgidsen
Boek

Cambium reisgidsen (1991-...)

vol. Toscane
Uitgeleend
Insight guides
Boek

Insight guides (1991-...)

vol. Toscane
Uitgeleend