Een lange weg op korte pootjes
Boek

Een lange weg op korte pootjes (2016)/ Christos Yiannopoulos, vertaling [uit het Duits] Marrigje Dijksma

Waargebeurd verhaal over een op Gran Canaria zoekgeraakte hond die samen met een zwerfhond via allerlei omzwervingen in Noord-Spanje terechtkomt en hun invloed op hun steeds 'tijdelijke baasjes' onderweg.

Recensie

In dit waargebeurde verhaal ontmoet de auteur (scenarioschrijver van fictie) een vrouw met haar hondje. Zijn liefde voor haar is groot, maar honden boeien hem niet zo. Nadat Bonny (de hond) op Gran Canaria wegraakt en pas veel later in het noorden van Spanje met een ander zwervertje weer opduikt, raakt de auteur geboeid door het avontuur van de twee honden. Als verjaardagcadeau en teken van zijn liefde voor zijn vriendin en om te laten zien dat hij echt om de honden wil geven, onderzoekt hij wat er onderweg met de dieren is gebeurd. Het lukt hem om via internet contact te krijgen met hen die de honden ontmoet hebben en ontdekt zo een bijzonder avontuur. Zijn respect voor honden groeit. Hoewel niet geweldig geschreven raakt de lezer toch geboeid. Dit omdat de belevenissen van de dieren en hun invloed op hun steeds 'tijdelijke baasjes' onderweg zo vertederend en indrukwekkend zijn, dat elke hondenliefhebber geraakt wordt. In overdreven veel korte hoofdstukken geschreven. Met 8 pagina's vol kleurenfoto's van de honden en voorin een overzichtskaartje in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789402714104 | 238 pagina's

Titel Een lange weg op korte pootjes
Auteur Christos Yiannopoulos
Secundaire auteur Marrigje Dijksma
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : HarperCollins, 2016
Overige gegevens 238 pagina's, 8 ongenummerde pagina's platen - foto's, kaart - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Twee zwervers zoeken hun huis, een waargebeurd verhaal - Vertaling van: Ziemlich beste Pfoten. - Köln : Bastei Lübbe Tassenbuch, (c)2015
ISBN 9789402714104
PPN 401550060
Rubriekscode 634.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Honden; Verhalen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Honden