Sofie Sanders: hoe ik binnen no-time het minst populaire meisje van de school werd
Boek

Sofie Sanders: hoe ik binnen no-time het minst populaire meisje van de school werd ([2016])/ Angie Spady, met illustraties van Channing Everidge ; vertaling [uit het Engels] en opmaak Nelleke Scherpbier

Sofie (12, ik-figuur) schrijft in haar dagboek over haar modeontwerpen, maar ook over de gemene opmerkingen van klasgenoot Miranda, die haar beste vriendin nog gelooft ook! Thuis gaat het niet veel beter, als haar broertje tijdelijk een tweede bizar huisdier krijgt. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit tweede deel uit de serie 'Dagboek van een modemeisje'* vertelt Sofie over haar drukke leven. Het is een christelijk ingekleurd verhaal over twee populaire thema's: een modeontwerpster in spe en genante situaties, al dan niet als gevolg van klunzigheid. Sofie ergert zich niet alleen aan haar broertje en zijn huisdier, een stinkdier, maar ook aan de hagedis die tijdelijk in huis is. Op school moet ze het weer opnemen tegen de arrogante Miranda met haar afkeurende opmerkingen. En de vergevingsgezinde houding van beste vriendin Lisa en vriend Joris vallen bij Sofie niet meteen in goede aarde. De nadruk ligt niet op mode, maar op de manier waarop Sofie waarden als vergevingsgezindheid, je geduld bewaren en vertrouwen op God in praktijk probeert te brengen. Het verhaal, geschreven in dagboekvorm, leest vlot, bevat de goede dosis humor en er is balans tussen serieuze belevenissen en gesprekken, hilarische voorvallen en relativerende gedachten. De vormgeving, met een schrijfletter op lijntjes en veel stripachtige zwart-witte tekeningetjes, sluit hierbij aan. Geslaagd verhaal met veel humor voor christelijke lezers vanaf ca. 10 jaar, dat tevens zeer serieus gaat over de persoonlijke ontwikkeling van een jong meisje.

Specificaties

Nederlands | 9789026621758 | 297 pagina's

Titel Sofie Sanders: hoe ik binnen no-time het minst populaire meisje van de school werd
Auteur Angie Spady
Secundaire auteur Channing Everidge ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Callenbach, [2016]
Overige gegevens 297 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Catie Conrad: how to become the most unpopular girl in middle school. - Nashville,TN : B&H Publishing Group, (c)2015. - (The desperate diva diaries)
ISBN 9789026621758
PPN 401535002
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Mode ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Dagboek van een modemeisje
Boek

Dagboek van een modemeisje (2015-...)

vol. deel 2
Uitgeleend
Angie Spady