Race naar de maan
DVD

Race naar de maan ([2016])/ directed by Enrique Gato

Een rijke zakenman wil de energie van de maan stelen. Mike (12) en zijn vrienden gaan als verstekeling mee in een maanraket om dit te verhinderen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Animatiefilm van de Spaanse regisseur Enrique Gato (Ted & de schat van de mummie). Een Texaanse oliebaron wil de nieuwe energiebron van de maan genaamd Helium 3 stelen en zo de machtigste man van de wereld worden. De regering stuurt een team astronauten om hem te stoppen, daarbij zijn de vader en opa van Mike (12). Mike zelf, zijn vriendje Marty en zijn beste vriendin Amy gaan als verstekeling mee aan boord omdat Mike hoopt dat hij zo de langdurige ruzie tussen zijn vader en opa kan oplossen. Op de maan volgt een spannende strijd met de zakenman. Joe Leydon (Variety.com) vindt de film vakkundig gemaakt, hoewel niet te vergelijken met films van Pixar en Disney: spannend en met veel vaart, ook leuk voor volwassenen door de op volwassenen gerichte grapjes en nostalgische verwijzingen. Pauline Kleijer (Volkskrant 14-1-'16) geeft 3 sterren: '(...) familiefilm (...) een vermakelijk avontuur met geestige verwijzingen naar de ruimtewedloop ten tijde van de Koude Oorlog. De animatie ziet er prima uit, maar mist een eigen gezicht, zoals het overvolle verhaal ook net iets te veel bekende elementen bevat.' Winnaar van een Goya voor Beste animatiefilm. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 5053083064419

Titel Race naar de maan
Uniforme titel Capture the flag
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Enrique Gato ; Sander Slingerland ; Frits Lambrechts
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Paramount, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 94 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandstalige stemacteurs onder andere: Sander Slingerland, Frits Lambrechts, Tara Hetharia, Sipke Jan Bousema. - Engels, Frans, Italiaans of Nederlands gesproken en ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Spanje : 4 Cats Pictures, 2015 - Internationale titel: Capture the flag
ISBN 5053083064419
PPN 401590127
Genre science-fiction
Thematrefwoord Ruimtevaart
Taal Nederlands