Jack de ruimteridder
Boek

Jack de ruimteridder ([2016])/ Martine Glaser, met illustraties van Wilma van den Bosch ; kindertekeningen: Mick en Olivia Turner

Jack (9, ik-figuur) wordt vaak boos, waardoor hij vaak gepest wordt. Hij wordt er heel moe en verdrietig van. Dan verschijnt de ruimteridder Fir in zijn kamer. Hij wil Jack helpen om zijn boosheid de baas te worden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De 9-jarige Jack wordt vaak boos, bijvoorbeeld als hij gepest wordt. Dan ontploft er een bom in zijn hoofd. Volgens de juf heeft Jack 'een kort lontje'. Jack wordt verdrietig en moedeloos van zichzelf. Dan verschijnt de ruimteridder Fir in zijn kamer. Hij wil van Jack een ruimteridder maken, maar dan moet Jack wel rustiger worden. Met trucs en tips helpt Fir Jack om zijn boosheid de baas te worden. Als Fir wordt ontvoerd, laat Jack zien dat hij een echte ruimteridder is geworden. Een toegankelijk en herkenbaar, in de ik-vorm vanuit Jack geschreven verhaal over driftkikkers, pesten, ruzie maken en vriendschap. Het denkbeeldige vriendje Fir heeft een grappig ruimtetaaltje ('Pimelipoepa'). Door zijn 'Toverstaf van Taal' te gebruiken leert Jack hoe hij zijn gevoelens kan uiten en delen. De korte hoofdstukjes bevatten vele bij de sfeer passende zwart-witillustraties. Aantrekkelijk gekleurd omslag. Prima boek om pesten en gevoelens als boosheid bespreekbaar te maken. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827453 | 103 pagina's

Titel Jack de ruimteridder
Auteur Martine Glaser
Secundaire auteur Wilma van den Bosch
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 103 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
ISBN 9789044827453
PPN 401987337
Thematrefwoord Boosheid ; Ruzies ; Fantasievriendjes ; Pesten
Taal Nederlands