Handig, zo'n neushoorn
Boek

Handig, zo'n neushoorn ([2015])/ Shel Silverstein, vertaald [uit het Engels] door Rikkert Zuiderveld

Wist je dat een neushoorn in huis heel handig is? Je kunt hem gebruiken als kapstok of schemerlamp. Hij is ook heel behulpzaam en hij speelt de gekste spelletjes graag met je mee. Oblong prentenboek met zwart-witte tekeningen en korte tekst. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mooi vormgegeven, oblong formaat prentenboek dat als 'gouden oude' al een lange staat van dienst heeft; de oorspronkelijke uitgave stamt uit 1964. Het verhaal vormt een prachtige reclameboodschap voor het houden van een neushoorn in huis en gaat op humoristische wijze in op de voordelen, de gemakken, de interactiviteit en andere mogelijkheden die het bezit van dit beest van royale afmetingen kan betekenen voor de eigenaar. Die hier menselijkerwijs gesproken natuurlijk ook wat tegenover moet stellen en enige ongemakken voor lief moet nemen. In sneltreinvaart passeren dolkomische animaties de revue: van de neushoorn als kapstok, tot schemerlamp en oorlogsschip; ook blijkt de neushoorn goed in touwtjespringen en is hij een hulpje bij uitstek bij breien en het maken van donuts. Tot hij op je schoot gaat zitten, of in je bed gaat liggen... Geheel in zwart-wit uitgevoerd, met sprekende lijntekeningen en summiere tekst (een zin per pagina, in getekende drukletters) over doldwaze situaties die elkaar in hoog tempo opvolgen. Om steeds opnieuw te lezen en te bekijken; van de hand van een wereldberoemd multitalent; vertaald in goed Nederlands. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789460050312 | 56 pagina's

Titel Handig, zo'n neushoorn
Auteur Shel Silverstein
Secundaire auteur Rikkert Zuiderveld
Type materiaal Boek
Uitgave [Barneveld] : Brandaan, [2015]
Overige gegevens 56 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 × 25 cm
Annotatie Vertaling van: Who wants a cheap rhinoceros? - New York, NY : Simon & Schuster Books for Young Readers, (c)1964
ISBN 9789460050312
PPN 39507147X
Genre dierenleven - humoristische roman
Thematrefwoord Neushoorns
Taal Nederlands