Tommy zoekt een baasje
Boek

Tommy zoekt een baasje ([2016])/ Holly Webb, met illustraties van Sophy Williams ; Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Nele Jacobs

Lisa gaat verhuizen naar Amerika. Ze kan haar puppy Tommy niet meenemen. Nu moet Tommy naar het asiel. Zal hij een nieuw baasje vinden? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Lisa is erg verdrietig als ze moet verhuizen. Voor haar vaders werk gaan ze naar Amerika. En Tommy, Lisa's puppy, kan niet mee. Daarom laat Lisa hem achter bij het dierenasiel. Dat vindt Tommy helemaal niet fijn: al dat geblaf en zo veel verschillende mensen die met hem willen spelen. Gelukkig komt Amber in het asiel helpen, een meisje van Lisa's leeftijd. Zij en Tommy worden steeds betere vriendjes. Maar Amber kan Tommy niet mee naar huis nemen, want haar huis is te klein. Kan Tommy wel een nieuw baasje vinden? Het snoezige boekje is onderverdeeld in acht korte hoofdstukken. Het treurige, en ook wel spannende verhaal wordt verteld in een duidelijke letter. De bladspiegel is minder duidelijk door afbrekingen, doordat tekst rondom illustraties is afgedrukt. De zachte zwart-witillustraties passen bij het verhaal, evenals het omslag. Deze zullen jonge dierenliefhebbers zeker aanspreken. De brief van Amber en Tommy aan Lisa op de laatste pagina is een leuke toevoeging. Het boekje is deel in de serie 'Snoezige dierenvriendjes'*. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044744934 | 122 pagina's

Titel Tommy zoekt een baasje
Auteur Holly Webb
Secundaire auteur Sophy Williams ; Nele Jacobs
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2016]
Overige gegevens 122 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Harry the homeless puppy. - London : Stripes Publishing, 2009
ISBN 9789044744934
PPN 402115295
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden ; Dierenasiels
Taal Nederlands