Het Klokhuisboek over het Nederlands Werelderfgoed
Boek

Het Klokhuisboek over het Nederlands Werelderfgoed ([2016])/ door Rikky Schrever, coördinatie: Het RedactiePakhuis

De presentatoren van Klokhuis laten zien welke Nederlandse gebieden en gebouwen op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Dat zijn o.a. de molens van Kinderdijk en de Waddenzee. Met veel kleurenfoto's, drie fotostrips en doetips. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In aansluiting op het populaire tv-programma Klokhuis verschijnt deze uitgave over het Nederlands werelderfgoed. Na uitleg van wat werelderfgoed is, volgen tien Nederlandse gebieden en gebouwen, o.a. Schokland en omgeving, Willemstad op Curaçao, droogmakerij de Beemster, de Waddenzee en de Van Nellefabriek. Tussendoor staan er drie fotostrips. Achterin is een verklarende woordenlijst opgenomen. Naast informatie in foto's en beeld staat bij ieder erfgoed een 'Doe-het-zelftip' waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. Zo kunnen ze het molengangspel spelen of vogels spotten. Het boek is door de aansluiting bij het tv-programma Klokhuis herkenbaar voor de doelgroep. Door het hele boek heen staan foto's van presentatoren met een spreekwolkje. Eerder verschenen al vergelijkbare 'Klokhuisboeken' over o.a. hersenen (2014) en onderzoek (2013)*. Deze nieuwe uitgave sluit er qua vormgeving bij aan en heeft wederom een speelse en kleurrijke opmaak met collageachtige kleurenfoto's en -illustraties en korte tekstblokken. Er zijn verschillende lettertypes gebruikt. Het taalgebruik is goed op de doelgroep afgestemd. Wat betreft vormgeving, informatie en toegankelijkheid een zeer goede uitgave voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490989125 | 80 pagina's

Titel Het Klokhuisboek over het Nederlands Werelderfgoed
Auteur Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Just4Kids®, [2016]
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties, kaarten - 25 cm
Annotatie Uitgave in opdracht van NTR en in samenwerking met Stichting Werelderfgoed Nederland
ISBN 9789490989125
PPN 401139859
Rubriekscode 718
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Werelderfgoed; Nederland ; Schokland ; Stelling van Amsterdam ; Kinderdijk ; Willemstad (Curaçao) ; Ir. D.F. Woudagemaal (Lemmer) ; Beemster ; Rietveld Schröder huis ; Waddenzee ; Grachten ; Van Nelle (fabrieksgebouw)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Werelderfgoed