Dry your tears, Afrika
Bladmuziek

Dry your tears, Afrika ([1998])/ music by John Williams, adapted by Audrey Snyder

Aanwezigheid

Recensie

In het gedicht Dry your tears, Africa (Bernard Dadie 1967) wordt Afrika voorgesteld als een moeder die huilt om de kinderen die van haar zijn weggenomen. Wat in werkelijkheid is gebeurd door slavernij en kolonisatie. Maar moeder droogt uw tranen, de kinderen keren terug. De wonden kunnen helen. Zij willen het verleden laten rusten en zo werkelijk bevrijd zijn. Een optimistische boodschap die mooi paste in de thematiek van de film Amistad (1997). John Williams maakte op het gedicht (vertaald in het Mende, een belangrijke taal in Sierra Leone waaruit veel slaven afkomstig zijn) een koorwerk dat bruist van kracht en blijdschap. Hier in een arrangement voor gemengd koor en piano. Graad 2-3. 12 blz. Cherry Lane Music Company 08741425.

Specificaties

Engels

Titel Dry your tears, Afrika
Auteur John Williams
Secundaire auteur Audrey Snyder
Type materiaal Bladmuziek
Uitgave [Port Chester] : Cherry Lane Music Company, [1998] - Milwaukee, WI : exclusively distributed by Hal Leonard® Corporation
Overige gegevens 1 partituur (12 pagina's) - 26 cm
Annotatie Toelichting ten behoeve van de uitvoering in het Engels. - Met originele Afrikaanse tekst met Engelse vertaling apart afgedrukt - Oorspronkelijk copyright: 1997 - Voor gemengd koor (SATB) en piano - Graad 2-3 - Tijdsduur: ongeveer 3 min., 40 sec.
PPN 40230358X
Rubriekscode 788.571
Taal Engels
Onderwerp algemeen Filmsongs ; Filmmuziek; Gemengd koor