By the sea
DVD

By the sea ([2016])/ directed by Angelina Jolie

Rond 1975 reist een Amerikaans stel door Frankrijk. Ze zijn uit elkaar gegroeid, maar tijdens hun verblijf in een hotel aan de kust komen ze nader tot elkaar.

Recensie

By the sea (2015) is een project van Brad Pitt en Angelina Jolie. Het Hollywoodkoppel speelt en Jolie regisseert. Roland (Brad) en Vanessa (Angelina) logeren in de jaren '70 aan de Franse kust. Hij is een stevig drinkende Amerikaanse schrijver die wanhopig probeert inspiratie op te doen voor een nieuw boek en zij is een gewezen danseres die helemaal kapotgaat aan de pillen en het zelfmedelijden over een onbenoemde tragische gebeurtenis. De twee praten en vrijen niet meer en ze verkeren in algeheel deprimerende omstandigheden, maar houden ook nog steeds van elkaar. Wanneer een jong zeer verliefd stel intrek neemt in de naastgelegen hotelkamer raakt Vanessa geobsedeerd. 'By the Sea werd in de Verenigde Staten volledig afgefakkeld als 'Vanity Project'. Zó dramatisch slecht is de film nu ook weer niet, maar By the Sea is wel echt een half uur te lang', meent Barend de Voogd (Nu.nl 26-11-'15) en geeft 2,5 ster. Kevin Toma (Volkskrant 26-11-'15) is veel meer onder de indruk: 'Soms is het allemaal net iets te breekbaar; tegelijkertijd siert het de film dat hij grotendeels zonder emotionele uitbarstingen en dramatische wendingen kan, en juist raakt als je het niet verwacht.' Hij geeft 4 sterren.

Specificaties

Engels | 5053083061265

Titel By the sea
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Angelina Jolie ; Brad Pitt ; Mélanie Laurent
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 122 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Angelina Jolie, Brad Pitt, Mélanie Laurent, Melvil Poupaud. - Engels en Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
ISBN 5053083061265
PPN 402348648
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Huwelijksproblematiek
Taal Engels