Goosebumps
DVD

Goosebumps ([2016])/ directed by Rob Letterman

Tiener Zach leert via zijn buurmeisje Hannah haar vader kennen, de kinderboekenschrijver R.L. Stine. Per ongeluk laat hij de monsters vrij die in de manuscripten van Stine opgesloten zitten. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Griezelkomedie van Rob Letterman (Gulliver's travels; Monsters vs aliens), gebaseerd op de populaire 'Goosebumbs'-serie van R.L. Stine (vertaald als 'Kippenvel'). Tiener Zach verhuist tegen zijn zin met zijn moeder van een grote stad naar een slaperig stadje in Delaware. Gelukkig raakt hij bevriend met zijn aantrekkelijke buurmeisje Hanna die de dochter blijkt van griezelschrijver R.L. Stine. Wanneer Zach en zijn vriend per ongeluk de monsters vrijlaten die opgesloten zitten in de manuscripten van Stine, waaronder buikspreekpop Slappy uit 'Night of the living dummy', ontstaat er chaos in het stadje. Komiek Jack Black (The school of rock) speelt de rol van Stine. De Volkskrant (11-2-'16) geeft 3 sterren: 'Stine (...) heeft een feilloos gevoel voor wat behapbaar eng is voor de doelgroep van pre-pubers. Al zijn monsters komen samen in de hyper kindergriezelfilm Goosebumps, waarin zij wraak willen nemen op hun schepper. Volop digitale effecten (....). Het verhaal gaat volgens de Kippenvel-formule, inclusief de verrassende twist, maar de grapjes zijn leuk, het snufje romantiek werkt dankzij de sympathieke jonge hoofdpersonen en het plezier spat ervan af.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Goosebumps
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rob Letterman ; Jack Black ; Dylan Minnette ; R.L. Stine
Type materiaal DVD
Uitgave Hilversum : Sony Pictures Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 113 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush, Ryan Lee. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op boeken van R.L. Stine - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015
PPN 402293843
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Stine, R.L. ; Monsters
Taal Engels