Volg mij voorbij de bomen
Boek

Volg mij voorbij de bomen roman ([2016])/ Lori Benton, vertaald [uit het Engels] door Esther Visser

Een rouwende vader ruilt in een opwelling zijn pasgeboren dode zoontje met de helft van een indiaanse tweeling; niemand heeft dat in de gaten en het blijft geheim totdat de broers onverwacht oog in oog met elkaar komen te staan.

Aanwezigheid

Recensie

1757, Fort William Henry, New York: op de dag dat Fort William Henry valt, is majoor Reginald Aubrey kapot van verdriet; zijn pasgeboren zoon sterft kort na de geboorte. Als Reginald vervolgens een indiaanse moeder ziet met tweelingbaby's van wie er één een lichte teint heeft, verwisselt hij de baby met het lijkje van zijn eigen zoon. Tot zijn opluchting vermoedt niemand iets en het gaat jaren goed, maar dan staan de broers onverwacht oog in oog met elkaar en kan hij niet langer om de waarheid heen. Het kolonistenbestaan in het achttiende-eeuwse Amerika was allesbehalve vredig door de voortdurende spanningen tussen de indianen en de blanken, en dat maakt het tot een boeiend en interessant onderwerp, vooral voor hen die van de Amerikaanse geschiedenis houden. Ook deze roman speelt zich af in die tijd en het verhaal is op zijn zachtst gezegd verrassend door veel onverwachte plotwendingen. Alleen worden er wel erg grote tijdsprongen gemaakt, waardoor alles gevoelsmatig nogal snel gaat en het soms wat oppervlakkig blijft. Niettemin is het een meeslepende roman over de kracht van verzoening. De auteur brengt in haar romans het achttiende-eeuwse Amerika, en specifiek het bestaan van de kolonisten, tot leven. Eerder verscheen o.a. het veelgeprezen 'Het land van mijn vader'*.

Specificaties

Nederlands | 9789029725224 | 448 pagina's

Titel Volg mij voorbij de bomen : roman
Auteur Lori Benton
Secundaire auteur Esther Visser
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, [2016]
Overige gegevens 448 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The wood's edge. - Colorado Springs, Colorado : Waterbrook Press, (c)2015. - (The pathfinders ; 1)
ISBN 9789029725224
PPN 401536343
Genre historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands