De schooldagen van Jezus
Boek

De schooldagen van Jezus roman ([2016])/ J.M. Coetzee, vertaald [uit het Engels] door Peter Bergsma

Simón en Inés hebben zich ontfermd over het eigenzinnige kind Davíd, maar moeten vluchten na een aanvaring met de leerplichtambtenaar. In een nieuwe stad gaat Davíd naar een dansacademie. Hij raakt in de ban van een mooie docente, maar de afstand tot Simón en Inés wordt steeds groter.

Aanwezigheid

Recensie

Met deze roman, genomineerd voor de Man Booker Prize 2016, trekt de Nobelprijswinnaar (1940) de lijn door van 'De kinderjaren van Jezus'*. In een vreemde wereld arriveren mensen per boot, hun herinneringen zijn uitgewist. Simón en Inés hebben zich ontfermd over het eigenzinnige, pedante kind dat Davíd genoemd wordt. Na een aanvaring met de leerplichtambtenaar moeten ze vluchten. In een nieuwe stad gaat Davíd naar een dansacademie waar de mooie docente Ana Magdalena hem al dansend hemelse getallen leert oproepen. Davíd hunkert er naar erkend en herkend te worden, maar de afstand tot Inés en Simón, die alsmaar minder van hem begrijpen, wordt pijnlijk groot. Intussen nadert de volkstelling en moet Davíd verstopt worden. De vele filosofische en literaire allusies en ook de onbeantwoorde vragen hinderen de spanningsboog niet. Onafwendbaar stevent de plot op een catastrofe af. Deze vakkundig geschreven, fascinerende filosofische roman over de verhouding tussen lichaam en rede, de beperking van de herinnering en de macht van de liefde, is een Coetzee van de bovenste plank.

Specificaties

Nederlands | 9789059366855 | 314 pagina's

Titel De schooldagen van Jezus : roman
Auteur J.M. Coetzee
Secundaire auteur Peter Bergsma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2016]
Overige gegevens 314 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The schooldays of Jesus. - London : Harvill Secker, 2016 - Vervolg op: De kinderjaren van Jezus
ISBN 9789059366855
PPN 401768090
Taal Nederlands