Blijf bij me
Boek

Blijf bij me haar dochter is spoorloos, net als haar zus ([2016])/ Alison Gaylin, vertaling [uit het Engels]: Harmien Robroch

Als haar 13-jarige dochter verdwijnt, beleeft privédetective Brenna Spector haar grootste nachtmerrie sinds de verdwijning, 28 jaar eerder, van haar oudere zus.

Aanwezigheid

Recensie

Dit is het derde deel* van een trilogie met privédetective Brenna Spector in de hoofdrol, een vrouw met een lastig talent: ze kan zich de details van elke dag herinneren, zoals gesprekken, telefoonnummers, de kleding van anderen. Op een dag verdwijnt haar dertienjarige dochter Maya. Brenna is al getraumatiseerd door de nooit opgeloste verdwijning, 28 jaar eerder, van haar oudere zus Clea. Brenna's zoektocht naar het meisje leidt tot botsingen met betrokken familieleden, rechercheurs van de politie, getuigen en vrienden van Maya, maar brengt ook de vriendschap en loyaliteit van anderen naar boven. In het begin domineert het idee dat een echtpaar, dat jarenlang een meisje had vastgehouden maar aan arrestatie wist te ontsnappen, Brenna's dochter heeft ontvoerd. Anonieme internetgebruikers, identiteitsfraude, sms'jes en telefoontjes van onbekende bronnen en via internet verspreide foto's laten weer een parallelwereld op internet zien, die naast de wereld van waarheid en directe relaties bestaat en de zoektocht bemoeilijken. Erg Amerikaanse misdaadroman, maar onderhoudende plot, met enkele onwaarschijnlijkheden. Origineel is dit verhaal door een vrouw met hyperthymesia, waardoor herinneringen de beleving van het heden belemmeren. Verder volgen we een onwaarschijnlijke seriemoordenaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022575406 | 335 pagina's

Titel Blijf bij me : haar dochter is spoorloos, net als haar zus
Auteur Alison Gaylin
Secundaire auteur Harmien L. Robroch
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 335 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Stay with me. - New York : Harper, 2014
ISBN 9789022575406
PPN 401610764
Genre detectiveroman
Taal Nederlands