Het derde zusje
Boek

Het derde zusje twee zusjes verdwijnen, nadat ze tien jaar vastzaten voor moord op hun familie... ([2016])/ David Hewson, vertaling [uit het Engels]: Gert van Santen

Als de van moord beschuldigde zusjes Timmers tijdens hun vrijlating verdwijnen, wordt rechercheur Pieter Vos van de Amsterdamse politie op de zaak gezet.

Recensie

Kim en Mia Timmers, twee twintigjarige zusjes, vormden ooit samen met hun zusje Jo de veelbelovende Volendamse 'De zusjes Timmers'. Maar Jo is dood en Kim en Mia hebben tien jaar in een gesloten inrichting op Marken gezeten, beschuldigd van moord op hun familie. Tijdens hun vrijlating verdwijnen ze en rechercheur Pieter Vos wordt op de zaak gezet. Hij probeert samen met zijn team te ontrafelen wat er zich destijds in Volendam heeft afgespeeld, maar het lijkt een grote doofpotaffaire waarin zelfs zijn overste een rol speelt. Wie kan hij nog vertrouwen? In tussentijd zijn de zusjes op de vlucht en lijkt het overleden derde zusje hen hierbij te helpen. Als er nog meer doden vallen, wijzen alle vingers in hun richting, maar Pieter Vos heeft zo zijn twijfels. Derde, zelfstandig te lezen, boeiende thriller uit de Amsterdam-serie van David Hewson (1953), met een gecompliceerd plot en rake beschrijvingen van de Amsterdamse en Volendamse couleur locale. De auteur schreef eerder de boeken gebaseerd op de Deense tv-serie 'The Killing'. Korte hoofdstukken vanuit de verschillende personages. Een goed geschreven, complexe thriller, geschikt voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789022575840 | 440 pagina's

Titel Het derde zusje : twee zusjes verdwijnen, nadat ze tien jaar vastzaten voor moord op hun familie...
Auteur David Hewson
Secundaire auteur Gert van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 440 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Little sister. - Macmillan, 2016
ISBN 9789022575840
PPN 401610802
Genre detectiveroman
Taal Nederlands