De hand van God
Boek

De hand van God coach Scott Manson staat met zijn team voor een nieuwe uitdaging: levend terug in Londen komen ([2016])/ Philip Kerr, vertaling [uit het Engels]: Jan Pott

Als zijn sterspeler dood neervalt tijdens een wedstrijd in Athene doet manager Scott Manson er alles aan om de schuldige(n) te ontmaskeren.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede boek (eerste: 'Transfermaand'*) in een reeks rond Scott Manson van de populaire Britse auteur Philip Kerr (1956). Manson is coach van voetbalclub London City en tijdens een beslissende wedstrijd tegen Olympiakos in Piraeus valt hun sterspeler dood neer. Deze werd eerder gezien in het gezelschap van een callgirl die later dood wordt gevonden in de haven. Het hele team wordt nu verdacht en ze mogen niet naar huis totdat de zaak is opgelost. Omdat het politieonderzoek nogal stroef verloopt, besluit Manson zelf te gaan spitten en er komt meer boven water dan hem lief is. De gebeurtenissen worden door Manson verteld en hij laat zich weer eens misleiden door het vrouwelijk schoon. De vlotte verteltrant is beeldend en direct, een filmscript waardig. Een voetbalcoach die rechercheur gaat spelen mag dan wat vergezocht zijn, maar de auteur weet wederom spanning met voetbalanekdotes te verenigen en de lezer te boeien met onderwerpen zoals de FIFA corruptie, Afrikaanse Soccer Academies en goksyndicaten. Middels zijn geloofwaardige personages geeft hij zijn visie op hedendaags voetbal.

Specificaties

Nederlands | 9789022572245 | 350 pagina's

Titel De hand van God : coach Scott Manson staat met zijn team voor een nieuwe uitdaging: levend terug in Londen komen
Auteur Philip Kerr
Secundaire auteur Jan Pott
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Boekerij, [2016]
Overige gegevens 350 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Hand of God : a Scott Manson thriller. - London : Head of Zeus, 2015
ISBN 9789022572245
PPN 401610748
Genre thriller
Taal Nederlands