Het geheim van de dieren
Boek

Het geheim van de dieren ([2016])/ Ulf Blanck, illustraties van Harald Juch ; verteld [uit het Duits] door Erik van Os en Elle van Lieshout ; redactie: Dorette Zwaans ; kaartjes Californië en Amerika: Marlon Kromodikoro

De vreemde dierenvriend Anthony Sparks is overleden. Zijn dieren worden aan hun lot overgelaten. Justus, Bob en Peter willen ze helpen. Dan ontdekken ze dat de dieren een geheim hebben. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De vreemde dierenvriend Anthony Sparks is overleden. De drie vrienden Justus, Bob en Peter helpen oom Titus met het leegruimen van zijn boerderijtje. Alle dieren, negen heel verschillende, worden zomaar achtergelaten; het dierenasiel zit vol, en er wordt naar oplossingen gezocht. Bij het onderzoeken van de oude boeken van Sparks blijkt hij een beroemde schrijver te zijn en ontdekken de jongens dat hij veel geld heeft verdiend met een astrologisch boek. Spanning, inbraak, diefstal, zoektochten en door elkaar lopende gebeurtenissen maken dit verhaal lezenswaardig. Het is in eenvoudige zinnen geschreven met een duidelijke, makkelijk leesbare druk. Veel zwart-witte, karikaturaal aandoende tekeningen verlevendigen de tekst. Klein formaat. Zelfstandig te lezen deel uit de nieuwe serie 'De drie ???'*, die vooral gericht is op jongens, vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461755063 | 127 pagina's

Titel Het geheim van de dieren
Auteur Ulf Blanck
Secundaire auteur Harald Juch ; Erik van Os ; Dorette Zwaans ; Marlon Kromodikoro
Type materiaal Boek
Uitgave [Assen] : Maretak, [2016]
Overige gegevens 127 pagina's - zwart-wit illustraties, kaarten - 19 cm
Annotatie Vertaling van: Kids Geheimnis der Tiere. - Stuttgart, Duitsland : Franckh-Kosmos Verlags-GmbH & Co. KG, (c)2012. - (Die Drei ???)
ISBN 9789461755063
PPN 401559939
Genre detectiveroman - dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Geheimen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie ???®
Boek

De drie ???® (2016-...)

vol.
Uitgeleend