Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Je kunt meer dan je denkt
Boek

Je kunt meer dan je denkt ([2016])/ Marcus Pfister, naar een idee van Ancilla Schmidhauser ; Nederlandse tekst van [vertaald uit het Duits] Hedi de Zanger

Eendje Lina is al erg lang ziek. Daardoor kan ze nooit met andere dieren in de vijver spelen. Gelukkig komt Ferdi de kikker altijd trouw op bezoek. Door een droom ontdekt Lina dat ze een bijzonder talent heeft. Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eendje Lina is al erg lang ziek en kan niet zoals de andere dieren uit de vijver zwemmen en duiken. Gelukkig heeft ze haar vriendje kikker Ferdi, die haar vaak een bezoek brengt. In een droom ziet ze dat Ferdi in gevaar is, want een reiger heeft het op hem voorzien, maar Lina weet hem te redden. Ze ontdekt dan dat zij een bijzonder talent heeft: zij kan goed verhalen verzinnen en vertellen en doet dat dan ook aan alle dieren rondom de vijver. In dit boek wordt een duidelijke boodschap uitgedragen. Zoals de titel al laat zien, moet je geloven in je eigen kracht en kijken welke talenten je hebt, ook al ben je door ziekte beperkt in je handelen. Het verhaal wordt mooi opgebouwd en de vriendschap tussen de eend en de kikker is hartverwarmend. De taal is eenvoudig en direct, het zijn vooral de illustraties die het verhaal vertellen. In de illustraties worden de gevoelens van eend heel goed uitgewerkt, in het begin soms somber (als vriend kikker er niet is), en aan het slot erg positief als zij een bijzonder talent heeft ontdekt en dat direct ook ten uitvoer brengt. Een heel geslaagd prentenboek, van de auteur van de wereldberoemde serie over de mooiste vis van de zee. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051165579

Titel Je kunt meer dan je denkt
Auteur Marcus Pfister
Secundaire auteur Ancilla Schmidhauser ; Hedi de Zanger
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, [2016]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Kleine Ente, du bist stark. - Zürich : NordSüd Verlag AG, (c)2016
ISBN 9789051165579
PPN 401406881
Thematrefwoord Ziek zijn ; Begaafdheid
Taal Nederlands