Beer zegt boe
Boek

Beer zegt boe ([2016])/ met illustraties van het artistieke genie Tony Ross, David Walliams

Een kleine ijsbeer vindt het heerlijk om de dieren op de Noordpool aan het schrikken te maken. Maar daar zijn ze niet blij mee. De dieren verzinnen een plan. Prentenboek met aquarellen in sfeervolle kleuren. vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de ijzige vlakten van de Noordpool woont een kleine, brutale ijsbeer. Het leukste wat hij kan bedenken, is andere dieren ijskoud laten schrikken. Wat een lol heeft hij dan! Zijn moeder probeert hem op andere gedachten te brengen, maar de kleine welp wil zijn pretje niet opgeven. Tot hij op een keer te ver gaat... Prachtig prentenboek in groot, vierkant formaat over een ondeugende bezigheid die peuters en kleuters zeker zal aanspreken: boe roepen! De kleurenillustraties variëren in grootte van twee afbeeldingen per pagina tot één over twee volledige pagina's. Deze schilderingen zijn een lust voor het oog door de expressieve lichaamstaal en mimiek van de dieren, de dynamiek in de tekeningen, de fraaie composities en heldere kleuren. Ze ondersteunen de levendige tekst die op wisselende, lege kleurvlakken in de illustraties is geplaatst. Typografische accentuering en tekstballonnen zetten het verhaal kracht bij. Kleuters zullen genieten van de gezichtsuitdrukkingen van de geschrokken dieren en de chaos die het ijsbeertje veroorzaakt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044827200

Titel Beer zegt boe
Uniforme titel David Williams stelt voor Beer zegt boe! Beer zegt boe!
Auteur David Walliams
Secundaire auteur Tony Ross
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2016]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Omslagtitel: David Williams stelt voor Beer zegt boe! - Rugtitel: Beer zegt boe! - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: The Bear who went boo! - London : HarperCollins Children's Books, 2015
ISBN 9789044827200
PPN 405458258
Thematrefwoord Pooldieren ; Dieren
Taal Nederlands