Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Auto's, treinen & vliegtuigen
Boek

Auto's, treinen & vliegtuigen de encyclopedie van alle vaar- en voertuigen ([2016])/ Clive Gifford, vertaling [uit het Engels]: Pieter Streutker

Overzicht van alle voertuigen die rijden, varen en vliegen. Van speciale fietsen tot raceauto's en van gevechtsvliegtuigen tot helikopters. Met zo'n duizend kleurenfoto's van voertuigen, ook enige van de werking van voertuigen. Vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Daimler Reitwagen uit 1885 was de eerste echte motorfiets. Hij was van hout en had geen vering. De Pumpin Harvester uit 2006 plukt en wast pompoenen en pakt ze in. De olietanker Shin Aitoku Maru uit 1980 heeft computergestuurde zeilen. De meest uiteenlopende voer- en vaartuigen komen aan bod. Van ouderwets tot hypermodern, van langzaam tot supersonisch. Het boek bestaat uit drie delen: land, water en lucht, onderverdeeld naar soort voertuig, zoals fiets, tractor, helikopter, stoomschip. Op elke spread staat een korte inleidende tekst, tien tot twaalf ongekaderde kleurenfoto's van voertuigen, bijschriften met naam en bouwjaar en korte weetjes. Per soort voortuig is er ook een algemene spread waarin de werking wordt uitgelegd met een grote kleurenfoto. Hier en daar is een spectaculaire foto over twee pagina's opgenomen, zoals van een amfibievoertuig. De tekst is vlot en duidelijk, de opmaak aantrekkelijk. Kortom: een heerlijk kijk- en bladerboek, door de grote hoeveelheid foto's ook leuk voor kinderen die niet van lezen houden. Inclusief woordenlijst met kaders met extra informatie (de werking van vleugels) en een uitgebreid register. Kijken vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025765743 | 256 pagina's

Titel Auto's, treinen & vliegtuigen : de encyclopedie van alle vaar- en voertuigen
Uniforme titel Auto's, treinen en vliegtuigen
Auteur Clive Gifford
Secundaire auteur Pieter Streutker
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, [2016]
Overige gegevens 256 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Cars, trains, ships & planes. - Londen : Dorling Kindersley Limited, (c)2015
ISBN 9789025765743
PPN 40190069X
Rubriekscode 657
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vervoermiddelen; Encyclopedieën
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Voertuigen