Het verhaal van Hamid
Boek

Het verhaal van Hamid het waargebeurde verhaal van zijn vlucht uit Eritrea ([2016])/ door Andy Glynne en Tom Senior, vertaling [uit het Engels]: Linda Broeder

De 10-jarige Hamid vlucht met zijn moeder uit Eritrea. Er komt oorlog en zijn familie wordt bedreigd door de regering. Dit waargebeurde verhaal wordt verteld in een prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Recensie

Prentenboek gebaseerd op een bekroonde animatieserie van de BBC (Seeking Refuge, vijf filmpjes). Het is het waargebeurde verhaal van de 10-jarige Hamid die met zijn moeder uit Eritrea vlucht. Hamid vertelt hoe het in Eritrea was, waarom er oorlog kwam met Ethiopië, waarom ze moesten vluchten en waarom zijn vader niet mee kon. En hij vertelt hoe het is om in een nieuw land terecht te komen op een school waar hij niemand kent. Als hij op een dag thuiskomt, hoort hij dat zijn vader is overleden. Hamid is heel verdrietig, maar hij heeft een goede vriend gevonden op school die hem opvrolijkt. De korte teksten zijn in de ik-vorm geschreven vanuit het perspectief van Hamid. De formulering is hier en daar wat stijfjes voor een 10-jarige ('Ik besefte dat het goed was dat we uit Eritrea waren gevlucht'). Het verhaal komt vooral tot leven in de paginagrote collageachtige illustraties in sfeervolle kleuren. Maakt deel uit van de serie 'Op de vlucht!'* Een heel geschikt boek voor in de klas, om te bespreken wat het betekent te moeten vluchten. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789462021464

Titel Het verhaal van Hamid : het waargebeurde verhaal van zijn vlucht uit Eritrea
Auteur Andy Glynne
Secundaire auteur Tom Senior ; Linda Broeder
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 33 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Colofon vermeldt: vormgeving en illustraties: Tom Senior - Vertaling van: Hamid's story... : a real-life account of his journey from Eritrea. - London : Wayland Publishers, 2014. - (Seeking refuge)
ISBN 9789462021464
PPN 407630767
Rubriekscode 313.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vluchtelingen; Kinderen; Eritrea
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Vluchtelingen