De poolgebieden
Boek

De poolgebieden ([2016])/ Leon Gray, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

De poolgebieden zijn de koudste gebieden op aarde. Lees welke dieren en planten er kunnen overleven. En waardoor deze bijzondere leefgebieden worden bedreigd. Met kleurenfoto's en quiz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit deel uit de serie 'Bijzondere habitats'* heeft de poolgebieden, de koudste gebieden op aarde, als onderwerp. Andere habitats die in deze reeks besproken worden zijn o.a. woestijnen, grasvlakten en oceanen. Na een inleiding over de bevroren gebieden rond de Noord-en Zuidpool wordt in vijf hoofdstukken van twee of vier bladzijden ingegaan op de flora en fauna, het klimaat en de bewoners. Tot slot wordt ingegaan op de toekomst. Gevaren die de gebieden bedreigen zijn de opwarming van de aarde en de mensen met hun activiteiten. De gegeven informatie in korte tekstblokken ligt met name op het vlak van eenvoudige feitenkennis. Enige verdieping is er nauwelijks en daarom is de verwijzing naar andere bronnen (boeken en websites) zinvol. De kleurenfoto's over dubbele bladzijden zijn bijzonder fraai, maar als dit ten koste gaat van de kennisoverdracht, dan lijkt dit een verkeerde keuze. Het woordgebruik is goed afgestemd op de doelgroep, de moeilijkere woorden worden kort uitgelegd in de woordenlijst. Een register vergemakkelijkt het opzoeken. Als startpunt is dit boek voldoende, voor meer gegevens is verder zoeken noodzakelijk. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754653 | 32 pagina's

Titel De poolgebieden
Auteur Leon Gray
Secundaire auteur Ria Balk ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Polar lands. - Brown Bear Books Ltd., (c)2014. - (Amazing habitats)
ISBN 9789461754653
PPN 405029977
Rubriekscode 578.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Poolgebieden
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Poolgebieden

Relaties/Serie

Bijzondere habitats
Boek

Bijzondere habitats (2016-...)

vol.
Uitgeleend