Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Oceanen
Boek

Oceanen ([2016])/ Leon Gray, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

De aarde is voor meer dan twee derde bedekt met oceanen. Lees welke dieren en planten kunnen overleven in, op en bij zout water. En waardoor deze bijzondere leefgebieden worden bedreigd. Met kleurenfoto's en quiz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De aarde is voor meer dan twee derde bedekt met oceanen. Dit deel uit de serie 'Bijzondere habitats'* gaat op deze belangrijke leefgebieden in. Na een inleiding zien we op een wereldkaartje waar de oceanen gelegen zijn. Daarna volgen vijf hoofdstukken van twee of vier bladzijden waarin kort de flora en fauna (hebben zich aangepast aan het leefgebied), het klimaat en de bewoners aan bod komen. Tot slot wordt ingegaan op de toekomst. Gevaren die de oceanen bedreigen, zijn de opwarming van de aarde en de activiteiten van mensen. Via een quiz kan de opgedane kennis worden getoetst. Handzame uitgave met een kleurrijke lay-out. Op elke dubbele bladzijde staan een grote en wat kleinere kleurenfoto's. Daarin staan een inleidende tekst, toelichting bij de kleinere foto's en gekleurde kaders met weetjes. Het taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep, de moeilijkere woorden zijn vetgedrukt en opgenomen in de vij uitgebreide woordenlijst achterin. Verder zijn aanwezig een register en verwijzing naar boeken en websites. Vooral te gebruiken als eerste kennismaking met oceanen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754639 | 32 pagina's

Titel Oceanen
Auteur Leon Gray
Secundaire auteur Ria Balk ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Oceans. - Brown Bear Books Ltd., (c)2014. - (Amazing habitats)
ISBN 9789461754639
PPN 405030452
Rubriekscode 568.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oceanen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Oceanen

Relaties/Serie

Bijzondere habitats
Boek

Bijzondere habitats (2016-...)

vol.
Uitgeleend