Rivieren en meren
Boek

Rivieren en meren ([2016])/ Leon Gray, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Rivieren en meren zijn belangrijke bronnen van (drink)water. Lees welke dieren en planten er leven. En waardoor deze bijzondere leefgebieden worden bedreigd. Met kleurenfoto's en quiz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rivieren en meren zijn belangrijke bronnen van (drink)water. Voor veel dieren en planten zijn dit ideale plekken om te leven. Dit deel uit de serie 'Bijzondere habitats'* gaat op deze belangrijke leefgebieden in. Na een inleiding zijn op een wereldkaartje de grootste en belangrijkste rivieren en meren aangegeven, o.a. het Bailkalmeer in Rusland. Daarna volgen vijf hoofdstukken van twee of vier bladzijden waarin kort de flora en fauna, het klimaat en de bewoners aan bod komen. Tot slot wordt ingegaan op de toekomst. De grootste gevaren die de rivieren bedreigen, zijn vervuiling en de klimaatverandering. Via een quiz kan de opgedane kennis worden getoetst. Handzame uitgave met een kleurrijke lay-out. Op elke dubbele bladzijde staan een grote en wat kleinere kleurenfoto's. Daarin staan een inleidende tekst, toelichting bij de kleinere foto's en gekleurde kaders met weetjes. Het taalgebruik is goed afgestemd op de doelgroep. Regelmatig wordt de lezer aangesproken, hetgeen de betrokkenheid vergroot. In de tekst zijn de moeilijkere woorden vetgedrukt en opgenomen in de vij uitgebreide woordenlijst. Verder zijn aanwezig een register en verwijzing naar boeken en websites. Vooral te gebruiken als eerste kennismaking met rivieren en meren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754608 | 32 pagina's

Titel Rivieren en meren
Auteur Leon Gray
Secundaire auteur Ria Balk ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Rivers and lakes. - Brown Bear Books Ltd., (c)2014. - (Amazing habitats)
ISBN 9789461754608
PPN 405030584
Rubriekscode 568.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rivieren ; Meren
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Rivieren

Relaties/Serie

Bijzondere habitats
Boek

Bijzondere habitats (2016-...)

vol.
Uitgeleend