Tropische regenwouden
Boek

Tropische regenwouden ([2016])/ Leon Gray, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: TekstBalk Redactiebureau, Ria Balk

Tropische regenwouden vind je vooral in warme landen rond de evenaar. Lees welke dieren en planten er kunnen overleven. En waardoor deze bijzondere leefgebieden worden bedreigd. Met kleurenfoto's en quiz. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Natuur en milieu TROPISCHE REGENWOUDEN GRAY

Recensie

In een notendop maken kinderen kennis met het tropisch regenwoud. In de inleiding staat op een wereldkaartje aangegeven waar de regenwouden zich bevinden. Vervolgens wordt ingegaan op het klimaat, de planten, dieren, menselijke bewoning en de bedreiging van het tropisch regenwoud door menselijk toedoen. Op elke pagina wordt in het kort en oppervlakkig een (deel)onderwerp aangestipt. Soms wordt er op een pagina twee keer hetzelfde verteld (bv. over het ontstaan van regen). Tot slot is er nog een quiz, een verklarende woordenlijst, literatuurlijst (met boeken van dezelfde uitgever), verwijzing naar zes websites en een register. De uitvoering is kleurig met mooie foto's over dubbele bladzijden en gekleurde kaders met weetjes. Oppervlakkig bladerboek dat deel uitmaakt van de serie 'Bijzondere habitats'*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754615 | 32 pagina's

Titel Tropische regenwouden
Auteur Leon Gray
Secundaire auteur Ria Balk ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 27 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Tropical rainforests. - Brown Bear Books Ltd., (c)2014. - (Amazing habitats)
ISBN 9789461754615
PPN 405030150
Rubriekscode 578.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tropische regenwouden
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Tropische regenwouden

Relaties/Serie

Bijzondere habitats
Boek

Bijzondere habitats (2016-...)

vol.
Uitgeleend