Circuskunsten
Boek

Circuskunsten ([2016])/ Cameron Macintosh, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Alessandro Baldanzi en Wesley Lowe

Ari (13) is een leerling van de circusschool. Hij vertelt welke kunsten hij doet aan de trapeze, trampoline en jongleert op een eenwieler. Met kleurenfoto's en verwerkingtips voor opvoeders. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat moeten circusartiesten allemaal kunnen? In deze handzame uitgave maken we kennis met de 13-jarige Ari, leerling van de circusschool. Hij vertelt in zeven korte hoofdstukken o.a. welke kunsten hij doet aan de trapeze, jongleert op een eenwieler en salto's maakt op de trampoline. Aantrekkelijke en speelse lay-out die voor een groot deel in beslag wordt genomen door actiefoto's in kleur en bijbehorende tekstballonnen op een pastelkleurige achtergrond. Daartussen staan teksten en soms een weetje in een rond kader. De grote vetgedrukte titels en de teksten met een vrij ruime interlinie zijn duidelijk en goed leesbaar. Achterin staan een woordenlijst en register. Verder worden enige verwerkingstips en een doetip gegeven voor opvoeders. Dit is het zestiende deel uit de serie 'In de roos'*, een (vertaalde) serie boeken, die afhankelijk van de kleur, geschikt is voor een oplopende doelgroep van 7- tot 11-jarigen. In de delen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461754592 | 24 pagina's

Titel Circuskunsten
Auteur Cameron MacIntosh
Secundaire auteur Monica Terpstra ; Alessandro Baldanzi ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Skills and thrills. - Oxford University Press, (c)2014
ISBN 9789461754592
PPN 406585644
Rubriekscode 797.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Circusartiesten
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Circussen

Relaties/Serie

In de roos
Boek

In de roos (2016-...)

vol. 13
Uitgeleend