Stunts op wielen
Boek

Stunts op wielen ([2016])/ Peter Millett, vertaling [uit het Engels]: Anja De Lombaert ; bewerking en eindredactie: Monica Terpstra ; illustraties: Alan Brown

Wat voor stunts kun je doen op wielen? Lees kort iets over skateboarden, crossfietsen en crossmotoren. Met veel (actie)foto's in kleur en enige verwerkingstips voor opvoeders. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Toen het wiel werd uitgevonden, bood dat nieuwe perspectieven. In de oudheid werden ze voor strijdwagens gebruikt en heden ten dage voor crossfietsen, skateboards en crossmotoren. In deze handzame uitgave wordt aandacht besteed aan (extreme) sporten op wielen. De informatie is verdeeld over vier hoofstukken van een twee tot zes bladzijden, met soms niet zo duidelijke titels: laat maar draaien, op wielen, snelle wielen en brommende wielen. Daarbinnen komen sporten en stunts kort aan bod. Achterin staan 'alles op wielen' nog eens in een overzicht. De aantrekkelijke lay-out is voor een groot gedeelte in beslag genomen door enige grote actiefoto's in kleur. Ze zijn voorzien van bijschriften in gekleurde vakjes. De korte teksten van hoogstens drie zinnen per pagina staan in een goed leesbare letter. Bevat een woordenlijst en register. Verder worden enige verwerkingstips en een doetip gegeven voor opvoeders. Dit zesde deel* uit de serie 'In de roos', een (vertaalde) serie boeken, die geschikt is voor een oplopende doelgroep van 7- tot 11-jarigen. In de delen komen zeer uiteenlopende onderwerpen aan bod. Vanaf ca. 9 jaar, ook geschikt voor kinderen (ook jongens) die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461754516 | 24 pagina's

Titel Stunts op wielen
Auteur Peter Millett
Secundaire auteur Monica Terpstra ; Alan Brown ; Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: Wild wheels. - Oxford University Press, (c)2014
ISBN 9789461754516
PPN 406581134
Rubriekscode 616.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Extreme sporten
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Extreme sporten

Relaties/Serie

In de roos
Boek

In de roos (2016-...)

vol. 6
Uitgeleend