Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Engels beeldwoordenboek
Boek

Engels beeldwoordenboek from a to z ([2016])/ Anna Ribbing, Mia Nilsson

Ken je de Engelse woorden 'butterfly' en 'ice cream'? Door de grappige kleurenillustraties zie je meteen wat ze betekenen. Beeldwoordenboek met Engelse woorden van A tot Z. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Communicatie ENGELSE TAAL RIBB

Recensie

Beeldwoordenboek waarin Engelse woorden niet thematisch worden aangeboden, maar alfabetisch. In de inleiding wordt kort ingegaan op de Engelse taal voor wat betreft het alfabet, Engelse woorden die we ook in het Nederlands gebruiken, woorden die niet letterlijk kunnen worden vertaald (een butterfly is geen botervlieg), en de uitspraak van het Engels. Daarna worden per twee bladzijden Engelse woorden met een bepaalde beginletter behandeld. Dat gebeurt met het Engelse woord in kapitalen, met daarnaast het Nederlandse in een klein schreefloos lettertype. In de speelse lay-out geven de vlotte, vaak grappige gekleurde tekeningen de betekenis van het woord duidelijk aan. Per letter van het alfabet is er een woordgrapje (bv. hot + dog = hotdog, vertaald: een broodje met worst en niet een hond die het erg warm heeft) en ook een zoekopdracht. De uitspraak van de Engelse woorden wordt echter niet weergegeven. Daarvoor is dus begeleiding nodig. Achter in het boek worden de dagen van de week, de seizoenen, de getallen 0-10, 50 en 100 gegeven, plus vier bekende uitdrukkingen (o.a. 'raining cats and dogs'). Een aantrekkelijk vormgegeven uitgave met veel humor, dat met enige begeleiding, goed bruikbaar is voor kinderen van ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021676241

Titel Engels beeldwoordenboek : from a to z
Auteur Mia Nilsson
Secundaire auteur Anna Ribbing
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2016]
Overige gegevens 58 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaald uit het Zweeds. - Colofon vermeldt: Tekst: Anna Ribbing en Illustraties: Mia Nilsson - Vertaling van: Engelska bildordboken. - Stockholm : Rabén & Sjögren, 2015
ISBN 9789021676241
PPN 406636834
Rubriekscode Engels 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Engelse taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Engelse taal