Speurtocht in een boom
Boek

Speurtocht in een boom ([2016])/ Richard Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; bewerking en eindredactie: Cecile Bolwerk

Welk dier bouwt zijn nest in een boomholte? Lees welke dieren in of bij een boom leven. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de serie 'Mijn eerste docu-boek' verscheen dit deel uit de subserie 'Speurtocht'* over het dierenleven in de boom. Welke dieren leven tussen de wortels, in de stam, onder aan de stam en tussen de takken? Daaraan zijn telkens zo'n twaalf bladzijden gewijd. Op elke bladzijde staat een mooie kleurenfoto met een bijschrift van een zin en een tekst van zo'n vijf regels. De teksten staan op een achtergrond van telkens een andere heldere kleur. De bladspiegel oogt prettig en straalt rust uit en het lettertype is duidelijk. De tekst is heel compact en op hoofdlijnen geschreven. De zinnen zijn vrij kort, zodat ook de wat zwakkere lezers de informatie goed in zich op kunnen nemen. Achterin het handzame boek staan de in de tekst vetgedrukte moeilijke woorden die in het kort worden verduidelijkt. Daarnaast zijn opgenomen een register en een lijst met andere bronnen. In de uitgave wordt voor kinderen een helder beeld gegeven van de habitat van een boom. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461755209 | 32 pagina's

Titel Speurtocht in een boom
Uniforme titel In een boom
Auteur Richard Spilsbury
Secundaire auteur Cecile Bolwerk ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Look inside a tree. - Capstone Global Library Ltd, 2013
ISBN 9789461755209
PPN 404170161
Rubriekscode 578.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bomen; Fauna
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Bomen

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Speurtocht...
Boek

Mijn eerste docu-boek. Speurtocht... (2016)

vol.
Uitgeleend