Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Speurtocht in een vijver
Boek

Speurtocht in een vijver ([2016])/ Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; bewerking en eindredactie: Cecile Bolwerk

Welk beestje kan op water lopen? Lees welke dieren in of bij een vijver leven. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze kleurrijke uitgave laat zien welke dieren in en nabij het water van de zoetwatervijver leven. De informatie is verdeeld over vijf hoofdstukken. In de hoofdstukken 'Waterspiegel', 'Waterkant', 'In het water' en 'Zachte bodem' wordt ingegaan op de dieren en hun gedrag, hun voedsel en hun omgeving. Het betreft voor kinderen bekende dieren zoals de eend, maar ook dieren die je niet zomaar tegenkomt zoals de snoek of rivierkreeft. Het laatste hoofdstuk gaat kort in op de vijver in de zomer en de winter. Er worden ook nog enkele tips gegeven voor het spotten van dieren in vijvers. Moeilijke woorden als dekschild en zwemvliezen worden niet geschuwd, ze zijn vetgedrukt. In de woordenlijst achterin worden ze kort uitgelegd. De mooie grote kleurenfoto's ondersteunen de teksten goed. Dit boek met zijn mooie en rustige opmaak bevat veel wetenswaardigheden die kinderen erg zullen aanspreken. Heel verrassend om te zien is bijvoorbeeld de foto van de duikende waterspitsmuis. Maakt deel uit van de subserie 'Speurtocht'* binnen de reeks 'Mijn eerste docu-boek'. Een leuk kijk-, lees- en voorleesboek over de waterdieren in de zoetwatervijver. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar, ook geschikt voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789461755193 | 32 pagina's

Titel Speurtocht in een vijver
Uniforme titel In een vijver
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Cecile Bolwerk ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Look inside a pond. - Capstone Global Library Ltd, 2013
ISBN 9789461755193
PPN 404170188
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waterfauna ; Vijvers
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Water

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Speurtocht...
Boek

Mijn eerste docu-boek. Speurtocht... (2016)

vol.
Uitgeleend