Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Speurtocht langs een rotskust
Boek

Speurtocht langs een rotskust ([2016])/ Louise Spilsbury, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; bewerking en eindredactie: Cecile Bolwerk

Wat eet een zeester? Lees welke dieren in of bij rotsen aan de kust leven. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welke dieren leven in de buurt van een rotskust? Met een vergrootglas wordt naar dit bijzondere habitat gekeken. Respectievelijk wordt aandacht besteed aan dieren die leven op de rotsen, tegen de rotsen, in het water en op de bodem. Op elke bladzijde staat een vrij grote kleurenfoto met een bijschrift van een zin in een golvende gele band. Daarbij staat een tekst van zo'n vijf regels op een achtergrond van telkens een andere heldere kleur. De tekst in een duidelijke letter is heel compact en op hoofdlijnen geschreven. De zinnen zijn vrij kort, zodat ook wat zwakkere lezers de informatie goed in zich op kunnen nemen. De foto's van de dieren zijn duidelijk en soms behoorlijk vergroot. Voor kinderen is het daardoor moeilijk in te schatten hoe klein of groot de dieren in het echt zijn. Achterin worden de in de tekst vetgedrukte moeilijke woorden nog eens kort uitgelegd. Daarnaast zijn opgenomen een register en een lijst met andere bronnen. Verscheen in de de subserie 'Speurtocht'* binnen de uitgebreide reeks 'Mijn eerste docu-boek'. In de uitgave wordt een helder beeld gegeven van een bijzondere habitat. Vanaf ca. 7 t/m 10 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789461755186 | 32 pagina's

Titel Speurtocht langs een rotskust
Uniforme titel Langs een rotskust
Auteur Louise Spilsbury
Secundaire auteur Cecile Bolwerk ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Look inside a rock pool. - Capstone Global Library Ltd, 2013
ISBN 9789461755186
PPN 404170137
Rubriekscode 578.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kusten; Fauna
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Kusten

Relaties/Serie

Mijn eerste docu-boek. Speurtocht...
Boek

Mijn eerste docu-boek. Speurtocht... (2016)

vol.
Uitgeleend