Op bezoek bij dino's
Boek

Op bezoek bij dino's ([2016])/ Claire Throp, vertaling [uit het Engels]: Karin Beneken Kolmer

Ga terug in de tijd en ontmoet allerlei soorten dino's. En lees waarom ze uitstierven. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

De serie 'Lees-mij!' met het keurmerk Makkelijk Lezen levert toegankelijke boeken voor kinderen die moeite hebben met lezen. Dit deel brengt de lezer naar de tijd van de dinosaurussen die 160 miljoen jaar op aarde hebben rondgelopen. In het Trias verschenen de eerste soorten, zoals de snelle Herrerasaurus en de kleine Eoraptor. De vochtige en hete Jura bevolkte veel grote en sterke dino's, zoals de lange, plantetende Seismosaurus met zijn enorme maag en de vleesetende Allosaurus met zijn vlijmscherpe tanden. Tegen het einde van deze periode verscheen de eerste vliegende vogel. Het Krijt kende onder meer de Spinosaurus die wel 20.000 kilo woog en de beroemde Tyrannosaurus rex, een beduchte vleeseter met tanden tot wel vijftien centimeter lang. De vier- tot achtregelige teksten in grote letter met een ruime interlinie en eenvoudig woordgebruik vergemakkelijken het lezen, met uitzondering van de ingewikkelde Latijnse dierennamen. De kleurenillustraties van indrukwekkende prehistorische dieren voegen veel toe. Bevat register, woordenlijst en verwijzingen. Lila kaders met beknopte weetjes staan her en der in de afbeeldingen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789462021518 | 32 pagina's

Titel Op bezoek bij dino's
Auteur Claire Throp
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : NBD Biblion, [2016]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: A weekend with dinosaurs. - Oxford : Raintree Publishers, (c)2014. - (Fantasy Field Trips series)
ISBN 9789462021518
PPN 40685565X
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen

Relaties/Serie

Lees-mij!
Boek

Lees-mij! (2011-...)

vol.
Uitgeleend