Het grote boek van de natuur
Boek

Het grote boek van de natuur alles over het planten- en dierenrijk ([2016])/ Amanda Wood & Mike Jolly, illustraties van Owen Davey ; vertaling [uit het Engels]: Akkie de Jong ; redactie: Ida Schuurman

Welke dieren leven in de woestijn en hoe vermeerderen planten zich? Allerlei weetjes over planten en dieren komen langs, evenals hoe alles in de natuur verband houdt met elkaar, Met (pagina)grote illustraties in natuurgetrouwe kleuren. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ontdekkingsreis door de planten- en dierenwereld via 67 schitterende getekende, ook schematische, platen in natuurgetrouwe kleuren met bijschriften en korte teksten. Op elke plaat (ter grootte van een of twee pagina's) komt een onderwerp aan de orde. De classificatie van plant en dier, de leefgebieden met de verschillende soorten, gedrag en kenmerken van zoogdier tot eencellige etc komen beknopt, maar duidelijk aan bod. Het grote stevige boek (met losse kaft en tegelijk poster*) is op minstens drie manieren te lezen. Van voor naar achter, de pijlen volgen die gelijke onderwerpen aangeven of de kleuren van de pagina (die per leefgebieden, soorten plant en dier en gedrag en aanpassingen een kleur hebben) aanhouden. Het boek (zowel de auteur als de illustrator zijn voor eerdere werken bekroond) is bedoeld als een eerbetoon aan de vindingrijkheid en de kracht van de natuur, en de uitvoering is zo goed en volwaardig dat dit als geslaagd mag worden beschouwd. De tekst, wel in vrij kleine letters, geeft veel boeiende feiten, vaktermen worden uitgelegd. Met uitgebreid register. Een prachtig biologieboek dat als naslagwerk of inkijkboek geschikt is voor kinderen vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059566989 | 111 pagina's

Titel Het grote boek van de natuur : alles over het planten- en dierenrijk
Auteur Amanda Wood
Secundaire auteur Mike Jolley ; Owen Davey ; Akkie de Jong ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Hilversum : Fontaine uitgevers, [2016]
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The natural world. - London : Wide Eyed Editions, (c)2016
ISBN 9789059566989
PPN 401631745
Rubriekscode 577.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur