Star wars: The Force awakens
DVD

Star wars: The Force awakens ([2016])/ directed by J.J. Abrams

Na de overwinning van de rebellen komt uit de restanten van het Keizerrijk een nieuwe bedreiging voort: de First Order. De rebellenalliantie gaat op zoek naar de verdwenen Luke Skywalker.

Aanwezigheid

Recensie

Zevende deel (2015) uit de legendarische reeks waar alle fans barstend van opwinding voor in de rij wilden staan. Zij werden beloond met een gloednieuw, maar bekend verhaal met veel verwijzingen naar de eerste drie klassiekers. De zogenaamde prequels (veel minder geslaagd), werden kundig genegeerd. Met onder meer Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher. 'The force awakens' speelt zich af dertig jaar na de uitschakeling van Darth Vader en zijn Empire. Maar er is weer een nieuwe duistere kracht: The First Order, met als boegbeeld Vader-epigoon Kylo Ren (Adam Driver). The Resistance (zijn tegenstanders), zijn hard op zoek naar de verdwenen Luke Skywalker, de laatste Jedi en dus laatste hoop voor het universum. 'The Force Awakens is pure nostalgie geworden. Maar niet van het vervelende soort. Sterker: de film kan zich qua spektakel, humor, avontuur - en jawel: magie - makkelijk meten met de vroege films', zegt Rick de Gier (Cinema.nl 16-12-'15). Hij geeft 4 sterren. 'In de zevende Star Wars-film, het lang verwachte begin van een nieuwe trilogie, vinden vele vertrouwde ingrediënten razendsnel hun plek. En dat zonder dat het een verplichte invuloefening wordt ', schrijft Kevin Toma (Volkskrant 16-12-'15). Hij vindt de film liefdevol en opwindend en geeft ook 4 sterren.

Specificaties

Engels | 8717418475321

Titel Star wars: The Force awakens
Uniforme titel Star wars The Force awakens Star wars: Episode VII: The Force awakens
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur J.J. Abrams ; Daisy Ridley ; John Boyega ; Harrison Ford
Type materiaal DVD
Uitgave [Hoofddorp] : Walt Disney Studios Home Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (135 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Daisy Ridley, John Boyega, Harrison Ford, Oscar Isaac. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2015 - Alternatieve titel: Star wars: Episode VII: The Force awakens
ISBN 8717418475321
PPN 401039234
Genre science-fiction
Taal Engels