Reisgenoten
Boek

Reisgenoten vier vrouwen op zoek naar God : roman ([2016])/ Sharon Garlough Brown, vertaald [uit het Engels] door Roeleke Meijer-Muilwijk

Vier vrouwen met een verschillende achtergrond ontmoeten elkaar in een retraitecentrum, waar ze op zoek gaan naar God en vernieuwing in hun leven.

Aanwezigheid

Recensie

Meg, weduwe en moeder, voelt zich eenzaam nu haar dochter het huis uit is en ze alleen achterblijft. Voor Hannah is haar werk haar bestaan en als ze verplicht op retraite wordt gestuurd, voelt ze zich leeg. Mara voelt zich door iedereen afgewezen en verlangt naar acceptatie. Charissa, een hardwerkende studente, houdt ervan alles onder controle te houden, maar als dat niet langer gaat, raakt ze in de knoop. De vier vrouwen komen met elkaar in aanraking als ze in het retraitecentrum New Hope op een spirituele reis gaan, op zoek naar God en zichzelf. Een verademing deze roman over de vier vrouwen die elk met hun eigen € herkenbare € problemen worstelen. De onzekerheid van Meg, het minderwaardigheidsgevoel van Mara, het alles onder controle willen houden van Charissa en je identiteit ontlenen aan wat je doet zoals Hannah: zijn dat niet de dingen waarmee veel vrouwen worstelen? En juist het feit dat de auteur hun geestelijke €reis€ € met oefeningen om zelf te doen € beschrijft, maakt dat je niet anders kunt dan met de vier vrouwen optrekken en meelopen € op zoek naar je eigen ik. De auteur is predikant en retraiteleider en organiseert retraites en workshops gebaseerd op het programma uit dit boek. Voor de fans van Sarah Young, Rachel Held Evans en Beth Moore.

Specificaties

Nederlands | 9789029724937 | 416 pagina's

Titel Reisgenoten : vier vrouwen op zoek naar God : roman
Auteur Sharon Garlough Brown
Secundaire auteur Roeleke Meijer-Muilwijk
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, [2016]
Overige gegevens 416 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Sensible shoes. - Downers Grove, IL : InterVarsity Press, Öa2013
ISBN 9789029724937
PPN 401535924
Genre psychologische roman - protestants milieu
Taal Nederlands