Het geheim van de Griezelclub
Boek

Het geheim van de Griezelclub ([2015])/ Anjali Taneja, met medewerking van: Leen Vandereyken ; kaart Kattenoog: TomTekent

Bij volle maan wordt het mysterieuze dorp Kattenoog overspoeld door toeristen en griezelfanaten. Tijdens een avondje spoken raken Robin en haar vrienden Simone en Eli verstrikt in de duistere geheimen van hun dorp. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bij volle maan wordt Kattenoog, een mysterieus dorp aan een meer, overspoeld door toeristen en griezelfanaten. Ze komen luisteren naar de legende van het oog, verteld door Eli's vader, de grootste griezelkenner van het dorp. Robin en haar vrienden Simone en Eli spoken 's nachts rond om iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Tot alles uit de hand loopt en ze verstrikt raken in de duistere geheimen van hun dorp. Eli's vader en Robins oma blijken veel meer over de griezelclub te weten dan ze willen vertellen en Robin voelt dat intuïtief aan. Door de vele korte zinnen en losse acties springt het verhaal soms van de hak op de tak. Het heeft een staccatostijl en een opgefokt toontje. Populair taalgebruik ('Elias van Halsslag vampire slash zombiekiller slash slasher', p. 62). Soms moeilijke woorden ('poneerde', p. 69). Slordigheidsfoutjes ('Is dit verborgen camera', p. 50, slaak i.p.v. slaakt, p. 205, heemt i.p.v. neemt, p. 223). Vlaamse uitdrukkingen ('een serieuze boon heeft voor Daphne', p. 187). Het boek volgt de gelijknamige Vlaamse tv-serie. Foto-omslag van spelers uit de serie. Voor griezelfans vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002259166 | 223 pagina's

Titel Het geheim van de Griezelclub
Auteur Anjali Taneja
Secundaire auteur Leen Vandereyken
Type materiaal Boek
Uitgave [Antwerpen] : Manteau, [2015]
Overige gegevens 223 pagina's - kaart - 22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: RTL Telekids, VtmkZoom en De Funnie Show Boekenkast
ISBN 9789002259166
PPN 398055769
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Geheimen
Taal Nederlands