De eerrover
Boek

De eerrover ([2016])/ Sigmund Brouwer, vertaling [uit het Engels] Christien Bos ; redactionele bewerking: Janneke van Hoven

Een 10-jarige jongen moet te midden van honger en wreedheid in een Jappenkamp zien te zorgen voor zijn moeder en broertjes en zusjes.

Recensie

Nederlands-Indië, 1942: Jeremiahs jeugd wordt abrupt afgebroken als de Japanners de macht er overnemen. Wanneer zijn vader en oudere broers door de Japanners worden meegenomen, neemt de tienjarige Jeremiah de zorg voor zijn moeder en jongere broertjes en zusjes op zich als ze worden opgepakt en naar een werkkamp gebracht. In het Jappenkamp ontmoet hij Laura en te midden van pijn en dood bloeit er een vriendschap tussen hen op. Maar als de omstandigheden verslechteren, wordt het steeds moeilijker om aan hun vriendschap vast te houden. Waar veel Tweede Wereldoorlog-boeken inzoomen op wat er gebeurde in/rondom Nederland neemt dit prachtige verhaal je mee naar Nederlands-Indië. Zonder franjes beschrijft de auteur hoe het leven in de Jappenkampen eraan toeging. En vanuit het perspectief van een tienjarige lijkt alles nog wreder en is het nog indrukwekkender. Deze geschiedenis is geen feelgoodstory, geen romannetje en geen boek dat je 'even' leest. Wat dan wel? Hartverscheurend. IJzersterk. Aangrijpend. Een van de beste - christelijke - oorlogsromans sinds tijden. Deze veelgeprezen roman won in 2015 in Amerika de prestigieuze Christy Award Book of the Year en Christy Award Historical Romance.

Specificaties

Nederlands | 9789063182427 | 336 pagina's

Titel De eerrover
Auteur Sigmund Brouwer
Secundaire auteur Christien Bos ; Janneke van Hoven
Type materiaal Boek
Uitgave Hoenderloo : Novapres, [2016]
Overige gegevens 336 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Thief of glory. - Colorado Springs, Colorado : Waterbrook Press, 2014
ISBN 9789063182427
PPN 401611175
Genre oorlogsroman - protestants milieu
Thematrefwoord Nederlands Oost-Indie ; Wereldoorlog II ; Interneringskampen
Taal Nederlands