Vriendschapsbandjes zelf maken!
Boek

Vriendschapsbandjes zelf maken! beken kleur: een armband voor elke mood ([2016])/ Elke Eder, vertaling [uit het Duits]: Angelique den Brok/Vitataal

Instructie voor twintig luxe armbandjes met een eigen symboliek en in Ibizastijl, waarin technieken als knopen, macramé, vlechten en rijgen worden gecombineerd. Uitleg voor het maken van twinitig vriendschapsbandjes, gekoppeld aan een bepaalde emotie. Ze worden gemaakt in Ibizastijl met technieken als knopen, macramé, vlechten en rijgen. Met kleurenfoto's van de armbandjes. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

Vriendschapsbandjes zijn niet meer de eenvoudige gevlochten armbandjes van vroeger. In dit bijna vierkante boek geeft de auteur instructie voor twintig luxe armbanden in Ibizastijl die verschillende technieken combineert: kralen weven, macramé, omwikkelen en vlechten. De armbanden hebben allemaal hun eigen symboliek en kunnen bijvoorbeeld staan voor vriendschap, vrede, creativiteit of moed. Bij elke armband is een korte instructie opgenomen, met verwijzing naar de hoofdstukken achterin het boek die de verschillende technieken uitleggen. De uitleg in tekst en beeld is helder en volledig. De instructies worden afgewisseld door sfeerpagina's met kleurenfoto's in de stijl van een modereportage, aangevuld met licht-spirituele teksten over de thema's van de armbanden. De getoonde resultaten zijn prachtig, maar vereisen wel redelijk veel inspanning (zeker het kralen weven kost tijd) en materiaal. De inhoudsopgave staat op de binnenzijde van het uitvouwbare omslag. Bij het handelsexemplaar worden twintig bedrukte satijnbandjes* meegeleverd. Van dezelfde auteur verscheen in 2015 'Armbanden Ibiza style!'**. Voor handige volwassenen en jongeren vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789043918589 | 96 pagina's

Titel Vriendschapsbandjes zelf maken! : beken kleur: een armband voor elke mood
Auteur Elke Eder
Secundaire auteur Angelique den Brok
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Kosmom, [2016]
Overige gegevens 96 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Omslagtitel. - Vertaling van: Emotionz. - Stuttgart : Frechverlag GmbH, (c)2015
ISBN 9789043918589
PPN 398124493
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Armbanden; Handenarbeid ; Knoopwerk ; Vlechtwerk ; Macramé
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Sieraden