Mijn eerste kus
Boek

Mijn eerste kus (2016)/ Nico De Braeckeleer, redactie NL: Emile Salomon ; algemene redactie en bewerking: Catalina Steenkoop ; cover en illustraties: Kristel Van Steenbergen

Hanne, Fleur en Amélie zijn Girl Friends Forever. Ze zijn alle drie met de liefde bezig: Fleur is jaloers, Hanne is verliefd en Amélie wil het uitmaken met haar vriendje. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Fleur, Hanne en Amélie zijn Girl Friends Forever. Fleur heeft verkering met Mats en wacht nu met smart op haar eerste kus. Hanne droomt ervan Jorrit te kussen, maar is hij wel verliefd op haar? Amélie twijfelt juist of ze het zal uitmaken met haar vriendje Axel. Als er een nieuw meisje in de klas komt, merkt Fleur dat Mats haar wel érg leuk vindt... Zelfstandig te lezen derde deel uit de serie 'Hartsvriendinnen'*, waarin het onderwerp verliefdheid centraal staat. Het perspectief wisselt tussen de drie vriendinnen, die vrij oppervlakkig en cliché zijn, met name Amélie. De hoofdstukken zijn sporadisch voorzien van kleine zwart-wittekeningen die schetsmatig aandoen. Het taalgebruik is erg Vlaams, wat Nederlandse meisjes wellicht minder zal aanspreken omdat er minder bekende uitdrukkingen en woorden worden gebruikt ('een aangenaam meisje', 'liefje', 'koppeltje'). Verder worden ouders aangeduid met 'haar papa' of 'haar mama' en is de humor over het algemeen behoorlijk flauw. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059241879 | 128 pagina's

Titel Mijn eerste kus
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur Emile Salomon ; Kristel Steenbergen
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, 2016
Overige gegevens 128 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Naam illustrator in het colofon is foutief vermeld de juiste naam is: Kristel Steenbergen
ISBN 9789059241879
PPN 40226729X
Genre romantische verhalen
Thematrefwoord Vriendschap ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hartsvriendinnen
Boek

Hartsvriendinnen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nico De Braeckeleer