Wondermooie sprookjes
Boek

Wondermooie sprookjes ([2016])/ Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Sabine Van Humbeeck (Jungle Book), Mirjam Bosman (andere verhalen)

Bekende verhalen als De Leeuwenkoning, Assepoester, Cars en Peter Pan worden kort naverteld. Met kleurrijke illustraties uit de gelijknamige Disney-films. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Mooi vormgegeven voorleesboek met acht hervertelde verhalen en enkele sprookjes van Disney. De bekende verhalen die verteld en geïllustreerd worden zijn: De Leeuwenkoning, Assepoester, Cars, Belle en het Beest, Peter Pan, De Kleine Zeemeermin, Planes en Jungle Boek. Met name bij de bekende sprookjes is het voor kinderen heerlijk wegzwijmelen bij het voorlezen. De verhaallijn is bekend, vaak is het sprookje al op een andere wijze voorbijgekomen (tekenfilm, spel, kleurboek, Disneyland) en de prenten zijn kleurig, aansprekend, levendig en behoren bij veel kinderen tot het repertoire van bekende beelden. De vertellingen Cars en Planes zijn iets minder mythisch en magisch, maar zijn in hun voor kinderen herkenbare worsteling en streven niet minder spannend. Kloeke uitgave, zonder veel nadere gegevens. Goede Nederlandse vertaling. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044745344

Titel Wondermooie sprookjes
Instelling /Disney Enterprises
Secundaire auteur Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave [Aartselaar] : Deltas, [2016]
Overige gegevens 194 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Presentatie boven titel: Disney. - Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises, Inc.
ISBN 9789044745344
PPN 402119800
Genre sprookjes - verhalenbundel
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands