The Usborne first thousand words in Arabic
Boek

The Usborne first thousand words in Arabic (2014)/ Heather Amery, illustrated by Stephen Cartwright ; picture editing by Mike Olley ; Arabic language consultants: Nader Ibrahim and Fatima Merheb Dabboussi

Leer steeds meer Arabische woorden via grote kijk- en zoekplaten over onder andere de winkel, dieren, reizen en kleuren. Bij elk woord staat een kleine kleurentekening. Via een website kun je de uitspraak horen. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Recensie

Via dit beeldwoordenboek kunnen kinderen spelenderwijs een elementaire woordenschat in het Arabisch opbouwen. De woordenschat breidt zich steeds verder uit, net als de omringende wereld: van het huis naar de straat, de kermis, de speeltuin, het strand, de boerderij en de school tot de dokter en de supermarkt. Ook is er aandacht voor eten, dierennamen, beroepen, lichaamsdelen, de seizoenen, sport, kleuren en getallen. Rondom de drukke en humoristische kleurenillustraties over dubbele pagina's staan kleine tekeningen van afzonderlijke voorwepen. De naam is eronder gedrukt in zowel Arabisch als in (fonetisch) Europees schrift. De afzonderlijke voorwerpen kunnen vervolgens in de grote illustraties worden gezocht; bovendien zit in elke tekening nog een eendje verstopt. Achterin staat een uitgebreide woordenlijst, met korte uitleg (in het Engels) over de Arabische taal en het Arabische alfabet. In de woordenlijst zijn alfabetisch alle woorden uit het boek opgenomen met zowel de Arabische schrijfwijze, de fonetische en de Engelse vertaling. De uitspraak kan men ook horen op de website: www.usborne-quicklinks.com. Aantrekkelijk, vrolijk vormgegeven beeldwoordenboek dat voorziet in de toenende vraag naar meertalige uitgaven. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Arabisch | 9781409570394 | 64 pagina's

Titel The Usborne first thousand words in Arabic
Uniforme titel First thousand words in Arabic
Auteur Heather Amery
Secundaire auteur Stephen Cartwright ; Mairi Mackinnon ; Mike Olley ; Nader Ibrahim
Type materiaal Boek
Editie Revised edition by Mairi Mackinnon and Edward Bond;
Uitgave London : Usborne Publishing Ltd, 2014
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met index - Vertaling van: The first thousand words : a picture word book. - London : Usborne, 1979
ISBN 9781409570394
PPN 402257782
Rubriekscode Arabisch 831
Taal Arabisch
Onderwerp algemeen Arabische taal; Woordenboeken
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Arabische taal