A manual for cleaning women
Boek

A manual for cleaning women selected stories (2015)/ Lucia Berlin, edited and with an introduction by Stephen Emerson ; foreword by Lydia Davis

Dit boek bevat het beste werk van de legendarische korteverhalenschrijfster Lucia Berlin. In een krachtige mix van humor en melancholie belicht Berlin de wonderen van het alledaagse. De vrouwen in haar verhalen zijn verloren, maar ze zijn ook sterk, slim en buitengewoon oprecht.Bundel met 29 verhalen over familie, liefde en werk.

Aanwezigheid

Recensie

In deze 29 verhalen, elk van circa acht pagina's, beschrijft de auteur wat haar trof in haar omgeving, familie, liefde en werk. Zo beschrijft ze in het titelverhaal wat haar opviel toen ze als schoonmaakster werkte, in een volgend verhaal over een wasserette in de grote stad waar mensen langs elkaar heen leven, gaat 'Carmen' over de zwangere vrouw die drugs smokkelt voor de verslaafde man die haar mishandelt bij terugkomst, waardoor de baby sterft, en '502' over een alcoholiste die een ongeluk veroorzaakt, maar door een groep oude drankorgels tegen de politie wordt beschermd. In het slotverhaal kijkt ze terug op haar jeugd, vooral de tijd dat ze in huis was bij de familie Wilson. De in Alaska geboren Amerikaanse (1936-2004) die na de oorlog naar Chili verhuisde, publiceerde 76 verhalen in zes verhalenbundels, die worden vergeleken met het werk van Alice Munro en Grace Paley. Ook zij kan van bijna niets een heel bijzonder verhaal maken. Dat illustreren de mooie verhalen in deze selectie van haar beste verhalen, die veel aandacht verdient.

Specificaties

Engels | 9781447290438

Titel A manual for cleaning women : selected stories
Auteur Lucia Berlin
Secundaire auteur Stephen Emerson ; Lydia Davis
Type materiaal Boek
Uitgave London : Picador, 2015
Overige gegevens XXIV, 403 pagina's - portret - 25 cm
ISBN 9781447290438
PPN 403855551
Genre verhalenbundel
Taal Engels