Backtrack
DVD

Backtrack ([2016])/ directed by Michael Petroni

Een psychotherapeut ontdekt dat zijn patiënten geesten zijn, overleden op 12 juli 1987. Dit mysterie houdt verband met een tragische gebeurtenis in zijn jeugd.

Recensie

Pschylogische thriller van de Australische regisseur Michael Petroni (Till human voices wake us), die ook het scenario schreef. Nadat hun dochtertje door een auto is aangereden en overleden, heeft psycholoog Peter Bower last van nachtmerries en visioenen. Samen met zijn vrouw verhuist hij daarom naar zijn geboortestreek op het platteland. Via een bevriende collega krijgt Peter een aantal patiënten die zich vreemd gedragen. Het blijkt dat ze allemaal gestorven zijn in dezelfde jaar en maand, die samenhangen met een tragische gebeurtenis in Peters jeugd. In de hoofdrollen Adrien Brody (The Grand Budapest Hotel), Sam Neill en Jenni Baird. Dorien Pepermans (cuttingedge.be) ziet veel clichés, een niet origineel verhaal met een overtuigend slot en vervolgt: 'Hierdoor voelen zowel de psychologie van zijn hoofdpersonage, hoewel met verve gespeeld door een Adrien Brody die we dringend nog eens aan het werk willen zien in een film die zijn talenten waardig is, als de gruwel van het gebeurde uiteindelijk wat onaf aan. (...)'. Zij geeft 3 sterren.

Specificaties

Engels | 8711983102477

Titel Backtrack
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michael Petroni ; Adrien Brody ; Sam Neill
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Adrien Brody, Sam Neill, Robin McLeavy, Bruce Spence. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Australië, 2015
ISBN 8711983102477
PPN 403844975
Genre thriller - psychologische roman
Taal Engels