Louder than bombs
DVD

Louder than bombs ([2016])/ directed by Joachim Trier

Twee jaar na de dood van Isabelle, een gelauwerde oorlogsfotograaf, worstelen haar man en twee zoons, nu veertien en begin twintig, nog met haar dood en hebben moeite elkaar te begrijpen.

Recensie

Familiedrama van Joachim Trier (Reprise; Oslo, august 31st), de eerste Engelstalige film van de Noorse regisseur. Twee jaar geleden overleed Isabelle Reed (Isabelle Hupert), een gelauwerde oorlogsfotograaf, bij een auto-ongeluk. Haar man Gene (Jesse Eisenberg ) en twee zoons, nu veertien en begin twintig, worstelen nog met haar dood en hebben moeite elkaar te begrijpen. Bovendien heeft Gene voor de jongste zoon verborgen gehouden dat Isabelle's dood waarschijnlijk zelfmoord was. Ronald Rovers (Filmkrant februari '16) geeft 3 sterren: '(...) het is allemaal vooral op papier interessant. De eenvoudige opzet van de dialoogscènes, de overbekende personages die soms meer als een sjabloon voelen dan als iemand van vlees en bloed - vooral Conrad is het levende standbeeld van de opstandige puber - en de weinig verrassende plot metselen de boel dicht en halen een beetje het leven uit de film. Ondanks het experimentele karakter. Ondanks de boeiende vragen die gesteld worden. En ondanks het feestje dat het elke keer weer is om Isabelle Huppert te zien.' Genomineerd voor een Gouden Palm in Cannes.

Specificaties

Engels | 9789461874474

Titel Louder than bombs
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Joachim Trier ; Gabriel Byrne ; Isabelle Huppert
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : Remain in Light, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (109 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Gabriel Byrne, Isabelle Huppert. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Noorwegen : Motlys, 2015
ISBN 9789461874474
PPN 402488032
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rouwproces ; Familierelaties
Taal Engels