Prinses op de erwt
DVD

Prinses op de erwt ([2016])/ regie Will Koopman

Om de populariteit van de monarchie te vergroten is een koninklijk huwelijk gewenst. Er wordt een reallifeshow georganiseerd waarin de kroonprins op zoek gaat naar een geschikte bruid.

Recensie

Moderne bewerking van het sprookje van Hans Christian Andersen, geregisseerd door Will Koopman, die werkte volgens dezelfde formule als 'Assepoester, een modern sprookje' en 'Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen'. Koningin Aurelia en Koning Balthazar van Luxenstein staan op het punt hun baan kwijt te raken omdat de populariteit van de monarchie een dieptepunt heeft bereikt. Hun adviseurs wijzen hen erop dat een mooi koninklijk huwelijk voor een ommekeer kan zorgen, maar waar vinden ze zo snel een geschikte prinses voor hun zoon Manuel? Tv-producent Leo de Boer weet een oplossing: een reallifeshow waarin Manuel op zoek gaat naar zijn bruid. Manuel stemt toe, omdat hij hoopt zo zijn grote liefde Julia terug te vinden, het meisje waarmee hij lang geleden een mooie zomermiddag doorbracht. In de hoofdrollen Teun Luijkx, Loes Luca, Peter Bolhuis, Sigrid ten Napel, Kim Feenstra, Pip Pellens, Esmée van Kampen, Ricky Koole en Maryam Hassouni. Uitgezonden door RTL4 rond de bekendmaking van de miljoenenprijs van de Postcode Loterij.

Specificaties

Nederlands | 8717344759496

Titel Prinses op de erwt
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Will Koopman ; Sigrid ten Napel ; Teun Luijkx ; Loes Luca ; Hans Christian Andersen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 1 dvd-video (90 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Sigrid ten Napel, Teun Luijkx, Loes Luca, Peter Bolhuis. - Nederlands gesproken - Gebaseerd op een sprookje van Hans Christian Andersen - Videoversie van de televisiefilm voor RTL: Nederland : Talpa Fictie, (c)2015
ISBN 8717344759496
PPN 402488466
Genre romantische verhalen - humoristische roman
Taal Nederlands