War & peace
DVD

War & peace ([2016])/ directed by Tom Harper

Naarmate het leger van Napoleon in 1805 verder oprukt in Rusland komen de zekerheden van de welgestelde elite steeds meer op losse schroeven te staan.

Aanwezigheid

Recensie

Achtdelig kostuumdrama van de BBC naar Oorlog en Vrede van Tolstoj* met onder meer Paul Dano, Lily James en James Norton. Het verhaal volgt het lot van twee Russische adellijke families tegen de achtergrond van Ruslands oorlog tegen Napoleon (1805-1812). De serie werd mediabreed bejubeld vanwege aankleding, helder scenario en acteerwerk en lijkt zelfs serieuze concurrentie voor Downton Abbey als 'beste kostuumdrama ooit'. Een groots panorama van de oorlog maar ook van de belevingswereld van de hoofdfiguren Pierre, Andrei en Natasha. Scènes van de veldslagen wisselen af met kleurrijke impressies van het leven op de adellijke landgoederen. Er werden veel recensies met 5 sterren afgegeven. Op IMDb.com staat het rapportcijfer op een 8,3. War and Peace is the 'greatest TV costume drama of the past decade', vond Ben Lawrence (Telegraph.co.uk 7-2-'16). Serena Davies (Telegraph.co.uk 2-2-'16) vond het een uitstekende bewerking van de te lange roman in de huidige tijd van 'clever costume drama, that's not only challenging viewers but hooking them in'. Andrew Billen (The Times 11-1-'16) vindt het een hele frisse productie mede door de 'wonderfully good' Paul Dano and the 'excellent' Norton. Acht afleveringen van ca. 45 minuten.

Specificaties

Engels | 8717344759267

Titel War & peace
Uniforme titel War and peace
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Tom Harper ; Paul Dano ; Lily James ; James Norton ; L.N. Tolstoj
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2016]
Overige gegevens 3 dvd-video's (8 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder andere: Paul Dano, Lily James, James Norton, Jessie Buckley. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Leo Tolstoy - Videoversie van de televisieserie voor de BBC: Groot-Brittannië, 2016
ISBN 8717344759267
PPN 402482603
Genre historische roman - romantische verhalen
Thematrefwoord Rusland; 19e eeuw
Taal Engels