Klap, klap
Boek

Klap, klap ([2016])/ Madalena Matoso

Sluit telkens het boek, waardoor de twee illustraties elkaar raken en er een geluid klinkt! Prentenboek met stilistische illustraties in felle kleuren om te tellen en kleuren te benoemen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Bijzonder vrolijk en origineel prentenboek waarin alles draait om beweging en klank, en tellen. Er zijn vijftien dubbele pagina's, waarbij steeds een illustratie in het midden, of twee afbeeldingen naast elkaar te zien zijn. Bij het sluiten van het boek, komen telkens de twee tegenover elkaar liggende illustraties naar elkaar toe waardoor een zogenaamde beweging ontstaat. Tevens wordt het geluid weergegeven dat zou kunnen klinken en een getal. Zo slaat bijvoorbeeld een mannetje eenmaal de bekkens tegen elkaar: 'doing'. Twee mensen geven elkaar tweemaal een zoen: 'Smak Smak'. Een vlinder flappert negen keer met zijn vleugels: 'Flap Flap'. En als het tosti-ijzer sluit, smelt de kaas: 'Fzzz' (veertien keer de letter z). Behoudens de leesbare klanken en de getallen, is er bijna geen tekst. Slechts tweemaal is er een vraag: 'Wie is daar?' en 'Wat is er gebeurd?'. De vrolijke tekeningen in frisse, duidelijk benoembare kleuren zijn grappig en eigentijds. De houdingen van de figuren zijn statisch en de hoofden opvallend rond. Verzorgde uitgave zowel om voor te lezen als om mee te spelen. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002260186

Titel Klap, klap
Auteur Madalena Matoso
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2016]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaald uit het Portugees. - Colofon vermeldt: concept en illustraties: Madalena Matoso - Vertaling van: Livro clap. - Carcavelos : Planeta Tangerina, (c)2014
ISBN 9789002260186
PPN 405068204
Thematrefwoord Kleuren ; Tellen
Taal Nederlands